Wilbek kræver mere larm

Slut med at klappe stille og roligt til en træningskamp. Nu er det alvor for Wilbek, spillerne - og tilskuerne til aftenens VM-kvalifikationskamp

Ulrik Wilbek vil have det daske hjemmepublikum til at glemme hyggen og agere som HJEMMEpublikum. (Foto: Lars Poulsen)
Ulrik Wilbek vil have det daske hjemmepublikum til at glemme hyggen og agere som HJEMMEpublikum. (Foto: Lars Poulsen)

Det danske herrelandshold har de seneste mange år været selvskrevet deltager i EM- og VM-slutrunderne. Men det er slut.

Fra nu skal holdet kvalificere sig til alle slutrunder, og i aften skal Ulrik Wilbeks mandskab for første gang ud i en betydende kamp på hjemmebane, når det gælder den første af to kampe mod Schweiz om en plads ved VM i Sverige i januar.

Kampens alvor er naturligvis gået op for landstræneren og hans spillere, men Ulrik Wilbek sender samtidig en opfordring afsted til publikum i den udsolgte Brøndby Hallen.

Liv eller død-kamp
- Vi håber jo, at det danske publikum forstår, at der er forskel på at spille en venskabskamp, hvor man hepper og jubler lidt, når der scores, til, at nu er det en liv eller død-kamp, og det skulle det også gerne blive på tilskuerpladserne.

- Vi forventer og håber på et meget, meget entusiastisk hjemmepublikum, for det møder vi også som udebanepublikum i Schweiz, siger landstræneren og uddyber.

- Det er første gang i ti år, at der har været en afgørende kamp i Danmark, så danskerne har været meget forvænte med at kunne sidde og nyde en god håndboldkamp og klappe lidt. Og hvis vi tabte en træningskamp, nå ja, så gjorde det jo ikke noget. Det var alligevel først til EM og VM, det gjaldt, men det er ikke tilfældet her. Og det nytter ikke noget, siger landstræneren til ekstrabladet.dk.

- Det er lidt lige som os selv - vi må heller ikke kunne gå hjem efter kampen og sige, at vi godt kunne have gjort det lidt bedre. Det samme gælder publikum. De skal hjælpe os til at gøre det lidt bedre, siger Ulrik Wilbek.

Danmark-Schweiz i aften kl. 20.15 på TV 2.

0 kommentarer
Vis kommentarer