Viborg smed point mod Leipzig

Det var et haltende Viborg-mandskab, der spillede 20-20 med tyske Leipzig i kvindernes Champions League

Bojana Popovic og Co. kunne ikke besejre Leipzig. (Foto: Andreas Szlavik)
Bojana Popovic og Co. kunne ikke besejre Leipzig. (Foto: Andreas Szlavik)

For anden kamp i træk leverede Viborgs håndboldkvinder en skuffende indsats i Champions League. Holdet var på besøg i tyske Leipzig, og efter nervøst og chancebetonet spil det meste af kampen måtte danskerne nøjes med 20-20.

Det var ikke til at se, at Viborg for blot to uger siden tævede Leipzig ud af banen med en sejr på 10 mål. I lørdagens kamp var det derimod et Viborg-mandskab i store problemer. Første halvleg var præget af famlende angrebsspil med forcerede afslutninger og mislykkede indspil til stregen.

Viborg havde svært ved at brede spillet ud til fløjene, hvilket Leipzig derimod præsterede flot. Hjemmeholdet viste stor selvtillid og energi og var gode til at straffe Viborgs mange mislykkede chancer med hurtigt spil op ad banen og en glimrende andenfase i kontraspillet. Viborgs mangelfulde angrebsspil blev heller ikke gjort bedre af en storspillede Katja Schülke i Leipzig-målet, der sammen med sit hold sendte danskerne til pause bagud 9-11.

Anden halvleg åbnede på mange måder som første. Viborg hang efter hjemmeholdet og havde svært ved at få bolden ind over mållinjen. Viborg-målmand Katrine Lunde Haraldsen var en af de eneste, der holdt danskerne inde i kampen, og selv Viborgs store profil Bojana Popovic spillede langt fra op til sin kunnen.

Dog vågnede viborgenserne hen mod slutningen op til dåd og formåede at komme foran med to mål med fire minutter igen. Men Leipzig kæmpede videre med sikre afleveringer, tempofyldt spil og flot målmandsspil. Med et enkelt minut igen blev Rikke Skov vist ud, og holdet måtte afslutte kampen i undertal. Men en redning fra Katrine Lunde med 30 sekunder igen reddede trods alt gæsterne fra nederlag, og tiden rendte ud ved resultatet 20-20.

Det uafgjorte resultat gør gruppe A meget tæt, men Viborgs chancer for at gå videre til næste runde er stadig gode med fem point efter fire kampe.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere