Protest efter dramatisk afslutning

Spillere i klammeri, en nedlagt protest og et mål i sidste sekund, der alligevel ikke var et mål, da Tvis og AaB spillede uafgjort 32-32

Lars Rasmussen blev Tvis-topscorer med otte hold, heraf fire på straffe, men var også involveret i noget klammeri med AaB's Jan Lennartsson efter kampen. (Arkivfoto: Ernst van Norde)
Lars Rasmussen blev Tvis-topscorer med otte hold, heraf fire på straffe, men var også involveret i noget klammeri med AaB's Jan Lennartsson efter kampen. (Arkivfoto: Ernst van Norde)

Uret var stoppet ved 59.59, Tvis-spillerne var samlet ved tremeter-stregen, da Joacim Ernstsson tog frikastet og slyngede bolden i mål med et opfindsomt underhåndsskud.

Tvis-spillerne jublede over det, de troede var en sejr på 33-32 over AaB'erne, der ærgrede sig. Lars Rasmussen fra Tvis og Jan Lennartsson fra AaB kom i klammeri og måtte skilles ad.

Men dommerne anerkendte ikke målet, fordi de og tidtagerbordet mente, tiden var gået, inden bolden havde passeret stregen.

- Ikke engang tv-billederne har kunnet afgøre, om de havde ret, og så kan man vel heller ikke forlange, at dommerne skulle kunne gøre det. Uanset hvilken beslutning, dommerne traf, ville det andet hold jo blive sure, siger Tvis-direktør Poul Masbjerg til ekstrabladet.dk.

24 timer til at tænke
Alligevel har Tvis valgt at nedlægge protest over afslutningen.

- Det skal vi gøre umiddelbart efter kampen, og det gjorde vi. Ellers ville vi ikke kunne gøre det senere. Og nu har vi så 24 timer til at tænke over, hvad vi vil gøre.

- Vi kan ikke få målet godkendt, men hvis der er begået fejl, kan vi få en omkamp. Men vil vi det? Det var en meget lige kamp, og uafgjort var vel meget retfærdigt. Tror vi så på, at vi kan slå AaB i en eventuel omkamp om en måned? Det afhænger jo af så mange ting, siger Poul Masbjerg og oplyser, at stemningen trods klammeriet mellem Rasmussen og Lennartsson har været god efter kampen.

Almindeligt skubberi
- Temperamenterne kogte lidt over, og der var lidt 'almindeligt skubberi', men de er blevet gode venner bagefter. Og der har egentlig været en god, saglig diskussion af forløbet mellem observatører og begge hold. Ingen har jo gjort noget forkert, selvom man kan diskutere, om dommerne skulle have ladet tiden løbe ud, siger Tvis-direktøren til ekstrabladet.dk.

Hvis dommerne - og spillerne - havde ladet tiden ud, havde der været andre regler gældende for et frikast 'efter tid'.

I det tilfælde må det angribende hold nu kun stille en spiller op for at tage frikastet i modsætning til tidligere, hvor hold forsøgte at skjule, hvem der egentlig havde bolden, ved at stille alle spillere op samlet - som Tvis gjorde i dag, fordi tiden ikke var udløbet, og reglen dermed ikke gælder.

- Og der er lidt tvivl på det punkt, for vores spillere siger, at de har fået forskellige ting at vide af dommerne før og efter kampen. De spurgte nemlig inden frikastet, siger Poul Masbjerg.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere