Dansk toptræner: Nu lukker Hypo

Ryan Zinglersen med en fortid hos Gunnar Prokop forudser, at en æra slutter på sørgelig vis

Med Gunnar Prokops farvel bliver det svært at drive Hypo Niederösterreich videre, mener den danske toptræner Ryan Zinglersen, der har prøvet at være træner under Prokop. (Foto: Henrik Schütt)
Med Gunnar Prokops farvel bliver det svært at drive Hypo Niederösterreich videre, mener den danske toptræner Ryan Zinglersen, der har prøvet at være træner under Prokop. (Foto: Henrik Schütt)

Hypo Niederösterreich har præget europæisk kvindehåndbold i en lille menneskealder og bl.a. vundet flest titler i Champions League overhovedet med otte titler. Men det er slut nu, forudser Ryan Zinglersen.

- Denne dom vil efter min vurdering stoppe Hypo. Klubben ER ganske enkelt Gunnar Prokop. Han er selve omdrejningspunktet, siger Ryan Zinglersen til ekstrabladet.dk

Inden han returnerede til Skjern og senere rejste til Melsungen i Bundesligaen, var træneren på lønningslisten i Hypo, og Zinglersen er således den dansker, der kender Prokop bedst.

- Jeg tror, at han stille og roligt vil trække sig helt tilbage i erkendelse af, at tiden i håndbold er forbi. Klubbens problem er, at der ikke er andre folk til at køre videre.

- Prokop har aldrig selv fyldt penge i Hypo. Slet ikke. Men gennem omkring 35 år har han sørget for alt med sponsorater osv.

Totalt kompromisløs
- Hvis jeg får ret og vi snart har hørt det sidste til Hypo, må man bare konstatere, at en æra slutter på en uhyre træls og sørgelig måde, siger Ryan Zinglersen, der stadig er i jævnlig kontakt med Prokop og senest talte med ham i søndags. Det vil sige et par døgn efter skandalen, der har udløst karantænen.

- Ved den lejlighed sagde han til mig, at ingen psykolog kan forklare, hvorfor han reagerede så vanvittigt. Det kan jeg heller ikke.

- Jeg ved bare, at Gunnar altid er gået totalt kompromisløst efter sejren. Det må dybest set være årsagen til, at han fik dette 100 pct. black-out, bemærker Ryan Zinglersen.

Stadig respekt for Prokop
Han har stadig respekt for den karantæneramte.

- Selvfølgelig skal han straffes for denne handling, omend jeg ikke umiddelbart forstår, hvorfor der følger en stor, personlig bøde (45.000 euro) oveni udelukkelsen.

- Men for mig nedgør det ikke, hvad Hypo-legenden har præsteret i årenes løb, pointerer Ryan Zinglersen.

69-årige Gunnar Prokop var gift med Østrigs indenrigsminister, der døde for tre år siden.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere