Kalenderkaos hos håndboldkvinderne

Rod i terminerne betyder, at FCK-spilleren Linn-Kristin Riegelhuth både skal spille pokalkamp og landskamp samme dag

Linn-Kristin Riegelhuth er blevet hovedperson i en tvist mellem norsk og dansk håndbold. (Foto: AP)
Linn-Kristin Riegelhuth er blevet hovedperson i en tvist mellem norsk og dansk håndbold. (Foto: AP)

Der er bud efter den norske håndboldspiller Linn-Kristin Riegelhuth. Den 21. november skal hun både spille pokalsemifinale for FCK Håndbold, og hun er også udtaget til det norske landshold, der samme dag møder Rumænien i træningsturneringen Møbelringen Cup på hjemmebane.

Begge dele kan selvsagt ikke lade sig gøre, og derfor er der nu indledt et slagsmål om, hvem der har ret til at bruge Riegelhuth. FCK Håndbolds direktør Thomas Hylle har ikke tænkt sig at lade venstrehånden gå frivilligt.

- Vi har fået besked på at spille pokalsemifinale den lørdag, og vi agter at stille med stærkeste hold, siger Hylle, mens det norske håndboldforbund ifølge nyhedsbureauet NTB forbeholder sig retten til at lade det internationale håndboldforbund IHF afgøre tvisten.

Helt klare regler
Der er ellers helt klare regler for, hvornår en spiller skal frigives til landsholdet, men de er ikke overholdt i denne sag, fortæller Frank Smith, der er souschef i Dansk Håndbold Forbund (DHF).

- Man har krav på at få spillerne frigivet to uger før en slutrunde, men det kræver, at man giver klubberne besked 60 dage forinden. Og det har nordmændene ikke gjort, selv om vi allerede i april gjorde dem opmærksom på, at der lå en pokalrunde i den weekend, siger Smith.

En mulig løsning på konflikten kan ifølge NTB være, at Riegelhuth møder op, når den norske træningslejr begynder mandagen forinden, men så til gengæld rejser hjem, så hun kan spille for FCK om lørdagen. Men der er ikke forhandlet noget på plads endnu.

DHF har i øvrigt selv måttet aflyse en planlagt træningskamp mod Tyskland samme lørdag, fordi man havde overset de problemer, som pokalrunden kunne medføre. Danmark møder dog tyskerne om søndagen i en træningskamp i Schwerin, men her har landstræner Jan Pytlick valgt at se bort fra spillerne i de klubber, der spiller pokalkamp dagen forinden.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere