Danmark møder verdens bedste

Jesper Nøddesbo har spillet fem sæsoner med László Nagy i FC Barcelona og roser den ungarske modstander i kvartfinalen til skyerne - både som spiller og som menneske

Nagy er stadig helt i top (Foto: AP)
Nagy er stadig helt i top (Foto: AP)

BARCELONA (Ekstra Bladet): Det er 209 cm jernhård klasse, en kølig hjerne, et fantastisk venstre håndled – og når man kombinerer det med et solidt, men alligevel bevægeligt stel på 113 kampklare kilo, har man noget, der begynder at minde temmelig kraftigt om en verdensklasse-angriber.

László Nagy (udtales: Notch!) er manden, vi taler om. Jesper Nøddesbo kender ham ind og ud som spiller efter fem sæsoner sammen i Barcelona, og danskeren har kun godt at sige om den 31-årige flækker – både som spiller og som menneske:

- Jeg synes, han er verdens bedste venstrehåndede spiller, så længe, han har pusten til det. Kim Andersson er også god, men i og med, at Laszlo også dækker i midterforsvaret, er han mere komplet og har større betydning for de hold, han er på, siger Jesper Nøddesbo om den jævnaldrende ungarer.

Se mere:

Ulrik Wilbek har gjort stort set alt rigtigt ved VM. Det gør han også mod Ungarn, der skal løbes ned. (Foto: Lars Poulsen) Jan Jensen Derfor slår vi Ungarn

Han var i det enorme Palau Sant Jordi på det olympiske bjerg Montjuic i aftes for at tage Danmarks modstander i kvartfinalen i morgen i øjesyn.

Det bliver ikke overraskende Laszlo Nagy og Ungarn, der efter en lige og ind imellem gabende kedsommelig første halvleg uden mange serpentiner og bordbomber slog hullet mod de aldrende polske veteraner efter pausen.

Bl.a. på et par scoringer af den lange ungarer med Barca-fortiden – der indtil da ikke ligefrem havde haft sin bedste VM-aften i Spanien. Laszlo Nagy blev revet ud på bænken efter tre missere i rap, så trænerens søn, Tamás Mocsai, kunne få lov at fyre løs. Uden større succes i øvrigt.

Men en sejr på 27-19 er trods alt også en slags magtdemonstration!

Store veksler
- Det, jeg har set indtil nu, fortæller mig, at Laszlo Nagy sprudler af spillelyst. Han gi’r den max gas, der bliver ikke sparet på noget som helst – og det er så også hans akilleshæl. Han går all in, og det virker ofte som om, han brænder ud og går lidt ned i anden halvleg, siger Jesper Nøddesbo.

- Der bliver trukket store veksler på ham, han skal dække op i midterforsvaret, og han skal redde holdet, når det er virkeligt presset i angrebet.

- 60 minutter hver kamp vil sætte sine spor over en hel turnering. Men han har altså været vanvittigt godt spillende generelt ved dette VM, siger Jesper Nøddesbo.

- Jeg så ham mod Spanien, og jeg må bare sige, at de skud, han havde der, dem er der sgu ikke mange målmænd der parerer i denne verden, siger midtjyden, der heller ikke kan sætte en finger på Laszlo Nagy som menneske:

- Han er en vanvittig god fyr, et rigtig godt menneske. Han var jo også anfører i sin sidste sæson i Barcelona. Han er utroligt socialt anlagt, en rigtig hyggelig fyr. Han er god til at snakke med alle, han er generelt bare et behageligt menneske. Der er bare ikke noget dårligt at sige om ham.

Se også:

Jesper Nøddesbo har ikke nødvendigvis spillet sin sidste VM-kamp i denne omgang. (Foto: Jens Dresling) Håndbold Wilbek holder VM-døren åben for Nøddesbo

Altså fuldstændig samme type som Jesper Nøddesbo?

- Ja, for fanden da! Vi kan godt mærke, at vi savner ham i omklædningsrummet. Der er store roser til ham på den front også – ud over, at han er en fantastisk håndboldspiller.

I morgen aften får Jesper Nøddesbo IKKE fornøjelsen af at spille mod sin gamle holdkammerat. Han må nøjes med at bringe denne advarsel til kammeraterne:

- Han har en fantastisk fysik, han er høj, men samtidig bevægelig, selv om han vel vejer små 115 kilo nu. Det er altså svært at stoppe, når han kommer op i fart.

0 kommentarer
Vis kommentarer