Wilbek tager Sveriges VM-bødler alvorligt

Danmarks håndboldherrer skal møde Montenegro, og det bliver bestemt ikke nogen nem opgave, mener Ulrik Wilbek

Montenegro venter i aften (Foto: Ernst van Norde)
Montenegro venter i aften (Foto: Ernst van Norde)

De danske håndboldherrer vandt fredag knebent over Tunesien ved træningsturneringen Totalkredit Cup, og i dag venter der på papiret en endnu sværere modstander, når Montenegro kommer en tur til Gigantium i Aalborg.

Montenegro har i det seneste halve år besejret store håndboldnationer som Tyskland og Sverige, og derfor advarer landstræner Ulrik Wilbek mod at undervurdere den lille Balkan-nation.

- Montenegro har jo slået Sverige ud, og Sverige er sølvvindere ved OL. Derudover har de vundet sikkert på udebane over Tyskland i EM-kvalifikationen, så Montenegro skal vi da tage alvorligt, påpeger Wilbek.

Se også:

Se også: Rædselsfuld dansk VM-test

Landstræneren fremhæver især den overraskende sejr til Montenegro i VM-kvalifikationen, hvor Sverige tabte de to kampe med samlet 40-41 og dermed missede VM-slutrunden i Spanien, der begynder 11. januar.

Sverige slog Danmark ud allerede i kvartfinalen ved sommerens OL og tabte senere OL-finalen til Frankrig.

Men det er Montenegro, som er med ved håndbold-VM i denne måned og ikke Sverige, og derfor er det en god VM-test for Danmark, mener Wilbek.

Se også:

Se også: Toft: - Vi anede ikke en dyt om dem

- Vi har nogle forskellige træningsmodstandere, der dækker op og spiller på forskellige måder, og det er godt for os. Og modstanderne bliver bedre og bedre i løbet af weekenden, så det er ganske fint, siger Wilbek.

Søndag skal Danmark spille den sidste VM-testkamp mod Slovenien i Aarhus. Danmark spiller sin første VM-kamp lørdag den 12. januar mod Qatar.

Kampen mod Montenegro fløjtes i gang klokken 17.10.

0 kommentarer
Vis kommentarer