KIF-stjerne levede med fordrukne forældre

KIF's verdensstjerne Kim Andersson har fravalgt landsholdet for at holde fokus på sin familie efter problemfyldt barndom

Kim Andersson skiftede fra tyske THW Kiel denne sommer til dansk håndbold. (Foto: Ernst van Norde)
Kim Andersson skiftede fra tyske THW Kiel denne sommer til dansk håndbold. (Foto: Ernst van Norde)

I dag betragtes han som én af verdens absolut bedste håndboldspillere og nyder stor succes i dansk håndbold efter skiftet fra THW Kiel via AG København til KIF Kolding København.

Men svenske Kim Andersson kommer med en ballast fra barndommen, der indirekte fik ham til at droppe landsholdet efter OL-turneringen i august.

Forældrene drak. Og de drak meget. Det endte med en skilsmisse, da Kim var 10 år, og han nåede at bo både hos mor, far og siden bedsteforældrene, inden han kom på håndboldgymnasium i Ystad som 16-årig.

I dag har han indvilliget i at fortælle sin historie og forsøge at hjælpe andre i en lignende situation. Det gør han sammen med flere andre kendte i Sverige, hvor de blandt andet kan opleves på såkaldte idolkort.

Læs også:

Se også: Dansk keeper til Bundesligaen

- Det her er ingen hævnaktion mod mine forældre. Men der findes mange børn, der er udsat for det samme. Kan jeg hælpe én af dem med dette her, så er det fantastisk, siger han til den svenske avis Aftonbladet.

Han vil ikke komme ind på enkelte detaljer i en svær barndom.

- Ærlig talt har jeg fortrængt meget. Men nogle ting sidder fast. Jeg har dog ikke lidt overlast fysisk, men det har været hårdt mentalt, fortæller han.

I dag er forholdet til forældrene knap så varmt.

Læs også:

Se også: Mikkel kan blive verdens bedste igen

- Jeg taler lidt med dem. Det er dog kun i nogle tilfælde. Det har jeg selv valgt. At tage afstand fra nogle ting i mit liv. Det er en rygsæk, som jeg altid vil bære på. Det har måske gjort mig stærkere, og jeg har stor respekt for visse ting. Eksempelvis alkohol. Jeg kan dog godt selv drikke en øl i ny og næ, siger han.

Andersson var én af de absolut væsentligste årsager til, at Sverige overraskende sendte Danmark ud og siden nappede sølv ved OL-turneringen i London. Tidligere på året blev han blandt andet topscorer i Champions League-finalen med Kiel og vandt såvel tysk mesterskab som Champions League.

Men landsholdet er fortid nu. Fokus ligger i dansk håndbold og på familien, der består af hustruen Sandra og børnene Milo og Tuva på tre og ét år. Omend afbuddet ikke er en direkte udløber af barndommens problemer.

- Omvendt kan det have været medvirkende til, at man vil være hjemme sammen med familien. Det er klart, at det har præget mig. Men jeg har ikke ondt af mig selv.

Læs også:

Se også: Hvidt: Andersson er verdens bedste

- Jeg ligger ikke søvnløs over det, der er sket. Men jeg bliver sur, når jeg tænker på det. Jeg kan stadig godt blive sur og have kortere perioder på typisk 10 minutter, hvor jeg synes, at alle er åndssvage, fortæller han.

Andersson har fået en forrygende start sportsligt i KIF Kolding København, hvor han såvel offensivt som defensivt har spillet en af hovedrollerne hos topholdet.

Det er kun få dage siden, at Kasper Hvidt var ude og sige, at han ser Andersson som værende en bedre spiller end sidste sæsons bedste i verden, Mikkel Hansen.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen