Dødsangst bremsede Lars Christiansen

- Jeg troede, jeg havde et perfekt liv, siger den tidligere håndboldstjerne, der stoppede karrieren på grund af stress og dødsangst

Lars Christiansen nåede at spille 338 kampe og score hele 1503 mål for det danske landshold. Begge dele er dansk rekord. (Foto: Lars Poulsen)
Lars Christiansen nåede at spille 338 kampe og score hele 1503 mål for det danske landshold. Begge dele er dansk rekord. (Foto: Lars Poulsen)

Det var ikke kun skuffelse over at blive vraget til OL, der i slutningen af maj førte til Lars Christiansens karrierestop i en alder af 40 år.

I et personligt interview med Kolding Ugeavis fortæller den tidligere håndboldstjerne, at stress og dødsangst førte til afbrydelsen af hans karriere, der tog ham fra barndomsklubben Vidar Sønderborg over Ribe og KIF Kolding til 14 år med succes i den tyske storklub Flensburg-Handewitt, inden han i 2010 vendte hjem til Kolding, hvor det blev til to sæsoner.

- Det skete ikke så lang tid, efter at ham spilleren fra Ribe sidste år var faldet død om på banen. Her kom det pludselig tæt på.

Læs også:

Se også: Dansk håndboldspiller død efter kamp

- Kort efter fik Jan Boye, håndbolddommeren, som jeg også kendte godt, en hjerneblødning, som han døde af. Den efterfølgende mandag til træning gik jeg bare helt sukkerkold. Mine ben skævede, jeg blev bleg i hovedet og var ved at besvime, for jeg troede pludselig, jeg var i samme situation og skulle dø af det. Det var forfærdeligt, siger Lars Christiansen til ugeavisen.

Læs også:

Se også: Håndboldformand er død

Han fortæller i interviewet, at han det seneste år har været i psykologbehandling, og at han nu er parat til at fortælle om det, hvilket han gør i en række foredrag i efteråret.

- Det var et helvede at stå midt i det, for jeg troede jo ikke, at det kunne ramme mig, for jeg havde jo et perfekt liv. Men da jeg kom hjem om aftenen og skulle lægge mig til at sove, kunne jeg ikke falde i søvn. Jeg sov slet ikke den første nat. 'Du er ikke fysisk syg, men påvirket af angst,' fik jeg at vide af lægen, så jeg tog kontakt til en psykolog.

- Jeg kunne for eksempel ikke få Jan Boyes dødsfald ud af hovedet og troede, at det kun var et spørgsmål om tid, før jeg selv drattede om, siger Lars Christiansen, der fik opbakning fra sit hold, som beskyttede ham mod omverdenen.

Læs også:

Håndbold - 31. maj. 2012 - kl. 12:41 Bevæget Lars Christiansen: Det er slut

- Jeg skammede mig over det, og jeg kunne også mærke, at fysikken var faldet med 50 procent. Jeg kunne ikke længere styre min krop. De første 10-14 dage var et helvede. Jeg kunne ikke træne, og det kunne de andre spillere jo godt se. Men heldigvis har de alle været så cool, at de ikke har fortalt det videre til andre. Det var forfærdeligt, så jeg var nødt til at få hjælp, siger Lars Christiansen i interviewet med Kolding Ugeavis.

Han kæmpede sig ud af den værste krise og forfulgte sit mål om at komme med til OL i London som et flot punktum på sin lange landsholdskarriere. Det lykkedes som bekendt ikke, da Ulrik Wilbek valgte ham fra til fordel for Anders Eggert.

- Heldigvis er det jo sådan, at når man kommer igennem det, ender man jo faktisk med at blive stærkere af det, siger Lars Christiansen.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Steffan Kærulf Frandsen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen