Boesen: Uvisheden er ikke rar

Lasse Boesen forstår hans klub, KIF Kolding, og dens kamp for overlevelse. Også selvom klubben bliver til mere end blot et jysk foretagende

For Lasse Boesen er det vigtigste KIF Koldings overlevelse i mange år frem (Foto: Anthon Unger)
For Lasse Boesen er det vigtigste KIF Koldings overlevelse i mange år frem (Foto: Anthon Unger)

Regnskabernes blodrøde tal og mange minusser fortæller med al ønskelig tydelighed, hvad det handler om: Overlevelse for Kolding IF! Om at bevare muligheden for at drive et håndboldhold, der ikke bare spiller med – men går efter titlerne.

– Det er jo ingen hemmelighed, at den daglige kamp for at skaffe økonomien er blevet hårdere og hårdere. Alle ved, det aldrig har været let – men det er blevet langt sværere, og det er årsagen til, at min far, hans rådgivere og bestyrelsen tager dette skridt. Du skal passe på det, du har, siger KIF Koldings nok største stjerne, OL-deltager Lasse Boesen

Presset har været hårdt
Han har gennem hele sit liv set farmand Jens Boesen (60 år på tirsdag) knokle for at holde gang i håndbolden i Kolding.

– Manden, der holder røven oppe på det her, bliver ikke yngre, og på et tidspunkt bliver det for hårdt. Den gamle har de seneste år været mere presset end nogen sinde før, men jeg kan mærke, at de sidste dages udvikling har givet ham energi. Han er en vinder, han vil se resultater, og når han en dag gør regnebrættet op, så ved jeg, at KIF og måden, han afleverede klubben på, vil betyde alt for ham, siger sønnen.

Se mere:

Se også: 'AG Kolding' foran deadline: Vi er optimister

Intern krig
Ironisk nok er det på sin vis en intern krig i Kolding IF mellem elite-selskabet og moderklubben om haldriften, der har bragt AG-sponsorerne på sporet af netop KIF som tumleplads. Jens Boesen truede senest i foråret med at trække holdet ud af byen.

– Det var reelt nok, og nu kom der så en henvendelse fra København, som har ført til dialog og forhandling, og vi må se, hvad det ender med.

– Jeg respekterer folks følelser, og der er mange hensyn at tage, men kan også fornemme, at folk i Kolding forstår problematikken. Alle må se realiteterne i øjnene, hvis der også skal spilles tophåndbold her i byen om ti år, siger Lasse Boesen.

Se mere:

Se også: Koldings AGK-projekt ligner en succes

Uvished ikke rar
Ifølge ham er truppen ikke rystet.

– Uvisheden er selvfølgelig ikke rar, men jeg tror, spillerne vil acceptere det. Enhver må jo finde ud af, hvordan man har det, HVIS det her bliver til noget – men alle vil jo også gerne have løn, siger Lasse Boesen, der har en pointe:

– Det handler om sikre driften af KIF Elite A/S i mange, mange år frem – og uanset hvad så kommer licensen til at ligge der.

1 af 2 Farmand Jens kæmper for KIF Koldings fremtid (Foto: Anthon Unger)
2 af 2 For Lasse Boesen er det vigtigste KIF Koldings overlevelse i mange år frem (Foto: Anthon Unger)
kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen