Danmark vil slås mod skandale-seedning

Dansk Håndbold Forbund er uforstående overfor IHFs seedning til OL og vil forsøge at ændre det

Så længe der er håb for en ændring af seedningen, så vil DHF slås for det (Foto: Lars Poulsen)
Så længe der er håb for en ændring af seedningen, så vil DHF slås for det (Foto: Lars Poulsen)

Det kan ikke betale sig at blive nummer to ved VM, og vinde Europamesterskabet. Det måtte de danske håndboldherrer sande, da det internationale håndboldforbund offentliggjorde seedningerne frem mod det kommende OL.

Her er EM-heltene blevet seedet som nummer ni af i alt 12 deltagere. Blandt andet efter Storbritanniens værter. Det fik landstræner Ulrik Wilbek til at ryste på hovedet over IHFs seedning.

Wilbek ryster på hovedet af OL-seedning

DHFs formand, Per Bertelsen, undrer sig ligesom landstræneren over, hvordan seedningen er bygget op, og fortæller, at forbundet vil gøre alt, hvad de kan, for at få ændret på IHF's uforståelige rangering.

- Det, vi kan gøre, er at prøve at råbe dem op, men det bliver en svær opgave, det er der ingen tvivl om. Ud fra hvad jeg har kunnet læse mig til i medierne, så forstår de ikke vores argumentation, siger Per Bertelsen til ekstrabladet.dk.

Chok-seedning til danske EM-helte

DHFs formand har forsøgt at få præsidenten for IHF, Hassan Moustafa i tale, indtil videre dog uden succes.

- Jeg forsøgte at få forbindelse til ham igår, og jeg forsøger ham igen i dag, så indtil videre er vi lidt i en venteposition. Men vi gør alt, hvad vi kan, for at komme i en dialog med IHF, understreger formanden.

Det er ikke første gang, at DHF er i klinch med IHF, hvor forbundenes opfattelser bestemt ikke altid harmonerer.

Vanvittig regel-ændring straffer danske EM-helte

- I historien har der været et anstrengt forhold til IHF. Vi forstår ikke altid de ting, som IHF gør, men jeg vil dog gerne understrege, at normalt er vores dialog med IHF og Hassan god. Vi kan snakke med ham om tingene, og vi gør det. Men det er et svært system, det må vi erkende.

- Jeg vil gøre alt, hvad der står i min magt, for at vi kan få ændret på denne seedning, siger DHF-formanden.

Du virker ikke som om, du har den store tro på, at det kan ændre sig. Er du pessimistisk?

- Jeg vil sige det på den måde, jeg er i hvert fald ikke optimistisk. Jeg vil gøre alt for at få Hassan i tale. Lykkes det, så flyver jeg til Basel (Hvor Hassan bor, red.), så snart jeg kan, så jeg kan sidde overfor manden og snakke med ham om det. Det er altid bedre at sidde med ham ansigt til ansigt og forklare ham vores synspunkter.

- Vi kæmper med det, og håber på, at vi kan få det ændret. Vi har ikke givet op endnu, slår Per Bertelsen fast.

Hvis seedningen ikke bliver ændret kan Danmarks håndboldherrer risikere at havne i en mareridtsgruppe, som denne: Frankrig, Kroatien, Polen, Island, Danmark og Korea.