Wilbek ryster på hovedet af OL-seedning

Dansk Håndbold Forbund har bedt IHF om at kigge på OL-seedningerne en gang til - men landstræneren forventer ikke svar

Ulrik Wilbek undrer sig endnu en gang over det internationale håndboldforbund IHF. (Foto: Lars Poulsen)
Ulrik Wilbek undrer sig endnu en gang over det internationale håndboldforbund IHF. (Foto: Lars Poulsen)

Landstræner Ulrik Wilbek er yderst diplomatisk med hensyn til ikke at kritisere det internationale håndboldforbund IHF alt for åbenlyst over OL-seedning, forbundet har foretaget ved at placere Danmark som niendeseedet blandt de 12 hold, der skal fordeles i to grupper.

Men han kan nu ikke lade være med at lyde som om, han ryster hovedet ud for mobiltelefonen, da ekstrabladet.dk fanger ham efter dagens mystiske håndboldnyhed: Selvom Danmark er europamester, bliver hold, som Danmark har distanceret ved både VM og EM, seedet højere end Danmark til det forestående OL i London i august.

Det var ikke sket, hvis Danmark ikke var blevet europamester og i stedet udelukkende skulle være seedet ud fra VM-præstationerne, hvor Danmark blev nummer to efter OL-topseedede Frankrig.

Læs også:

Se også: Chok-seedning til danske EM-helte

- Jeg tror ikke, de har tænkt igennem, at nummer to fra VM også kunne blive europamester, siger Ulrik Wilbek tørt til ekstrabladet.dk.

Blandt de 12 hold er der fire svagere nationer med - værtsnationen og håndbold-ulandet Storbritannien (der er seedet over Danmark!), de panamerikanske mestre Argentina, der er seedet i femte lag som Danmark, samt de asiatiske mestre Korea og de afrikanske mestre Tunesien, der er i sjette seedningslag.

Læs også:

Se også: Wilbek raser: Nu må det stoppe

- Der er fire hold, der ikke er lige så stærke, som de otte andre europæiske. Og Storbritannien kan selv vælge gruppe, så de går sandsynligvis uden om os, og så kommer tre af de fire svageste hold i samme gruppe. Så vi får en sværere vej til kvartfinalerne, siger Ulrik Wilbek - der dog også kan se noget positivt i 'IHF-forglemmelsen':

- Hvis vi så vinder vores gruppe, kan vi til gengæld få en lettere modstander i kvartfinalen i form af et af de tre svageste hold fra den anden gruppe, siger landstræneren, der dog stadig ikke er tilfreds emd IHF's håndtering af seednings-situationen.

Læs også:

Se også: Ulrik Wilbek står fast: Det er slut i 2014

- Vi har sendt et brev til IHF, hvor vi redegør for, at de måske ikke har tænkt det her igennem. Men højst sandsynligt kommer der ikke et svar, siger Ulrik Wilbek tørt.

- Men så må vi jo skrive til dem igen, tilføjer han.

0 kommentarer
Vis kommentarer