Annonce:
Annonce:

Holdkammerater stor-roser stjerneskud

- Det er pissefedt at se hende, siger Mette Melgaard om tirsdagens helt i sejren over Kroatien

Louise Burgaard viste storspil trods sine kun 19 år (Foto: Lars Poulsen)
Louise Burgaard viste storspil trods sine kun 19 år (Foto: Lars Poulsen)
Annonce:
Følg Håndbold

SÃO BERNARDO (ekstrabladet.dk): Gåpåmod og fandenivoldskhed er nogle af de ord, holdkammeraterne sætter på 19-årige Louise Burgaard, der var en af kampens store oplevelser, da Danmark besejrede Kroatien med 23-19 i den tredje VM-sejr på stribe.

Højrebacken scorede fem gange, diskede op med flotte frispilninger og er samtidig ikke bange for at få blå mærker, og naturligvis uddeler også Jan Pytlick roser til den unge Tvis-spiller.

- Det er fantastisk for en så ung pige at spille på det niveau. Hun er fandenivoldsk, og jeg har aldrig set Burgaard lave noget under 100 procent. Ikke engang til træning. Det kendetegner hende, siger landstræneren, mens erfarne Mette Melgaard sætter disse ord på Burgaard:

Annonce:

Virker upåvirket
- Jeg elsker hendes gåpåmod, og at hun virker så upåvirket. Jeg kender hende ikke så godt, men det virker som om, hun bare elsker at spille håndbold.

- Det er det, hun går på banen med, og dem vil vi gerne have nogle flere af - nogen, der ikke tænker så meget over konsekvenserne, men bare synes, det er sjovt at spille håndbold. Det er pissefedt at se hende, og hun har en god råstyrke. Jeg håber bare, hun kan blive ved, lød det fra en smilende Mette Melgaard, mens Trine Troelsen nærmest brød ud i grin over Burgaards indsats:

’Den lille lort’
- Den lille lort, altså! Hvor er hun sej. Hun kører bare på. Hun tager nogle chancer, og det er det, hun skal gøre. Det er fedt. Hun kan rigtig mange ting - både skud, assister, udspil til fløjene. Hun holder sig ikke tilbage, og det skal hun heller ikke.

Stregspilleren Susan Thorsgaard er en af de spillere, der nyder godt af Burgaards kvaliteter:

- ’Mulle’, Burgaard og jeg har snakket rigtig meget om, hvad vi skal gøre angrebsmæssigt, og det fungerede rigtig godt i anden halvleg.

Annonce:

- Hun spiller rigtig godt. Det er fedt at se det gåpåmod, hun har. Hun er direkte i sit spil, eksplosiv, spændstig og skyder rigtig godt. En rigtig god pige, der bare kører på.

Styrede det selv
Louise Burgaard kom kun med i truppen, da Camilla Dalby kort før slutrunden måtte melde afbud med en knæskade, og med både Dalby, Burgaard og Line Jørgensen som højrebacker er Jan Pytlick godt rustet på den plads, hvor der fremover kan forventes konkurrence om spilletiden

- Det er jo sådan, det skal være. Så er der konkurrence, og så skal man hele tiden forbedre sig for at være med, siger Line Jørgensen, der sammen med Burgaard selv styrede, hvem der skulle tage en tur som højre fløj, hvor Maibritt Kviesgaard jo manglede på grund af sin knæskade, der har sendt hende ud af turneringen.

Annonce:

- Vi styrer det egentlig lidt selv derinde. Hun kendte f.eks. en af de kroatiske spillere fra ungdomslandsholdet og vidste, at hun kunne køre på hende. Og så skal hun selvfølgelig have lov til det. Hun gør det kanongodt i dag, siger Line Jørgensen, der også selv spillede en stor kamp i højresiden og især i forsvaret.

Mangler erfaring
Men selvfølgelig er det landstræner Jan Pytlick, der ’klapper hesten’ og forsøger at dæmpe forventningerne til den unge Burgaard:

- Det er fantastisk, at hun kan gå ind og gøre det her. Og lige som vores andre venstrehåndede er potentialet stort. Hun er et kæmpetalent, men nu skal vi bevare begge ben på jorden, for hun er stadig ung.

- Hun mangler en masse erfaring i det her, og hun har årene foran sig. Hun har også spillet kampe, hvor hun smed hele lortet væk. Når man ser hende for Tvis, så spiller hun både gode og dårlige kampe, siger Jan Pytlick om det unge stjerneskud.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Præster, pædofili og børneporno
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: