Pytlick tager stortalent med til VM

Landstræneren har besluttet at tage 19-årige Louise Burgaard med til Brasilien - men hun er ikke udtaget til VM-truppen endnu

Louise Burgaard har spillet fire A-landskampe samt 65 kampe på diverse U-landshold. (Foto: Klaus Thostesen, hfoto.dk/Team Tvis Holstebro)
Louise Burgaard har spillet fire A-landskampe samt 65 kampe på diverse U-landshold. (Foto: Klaus Thostesen, hfoto.dk/Team Tvis Holstebro)

Da Camilla Dalby i går måtte melde afbud til VM på grund af en knæskade gave det endnu en gang landstræner Jan Pytlick hovedbrud. Og selv om han i dag har givet Tvis-stortalentet Louise Burgaard besked om, at hun skal med til Brasilien, er hun endnu ikke officielt udtaget til truppen.

- Som det ser ud nu, tager jeg hende med til Brasilien, men jeg skal lige have tænkt tingene igennem. Det er ikke sikkert, at hun glider automatisk ind i truppen, siger Jan Pytlick til ekstrabladet.dk om den 19-årige venstrehånds-bagspiller.

Læs også:

Pytlick med VM-overraskelse

Landstræneren overvejer, om han skal udtage to reserver og først i Brasilien vurdere, hvem der skal glide ind i truppen - eller måske bruges senere i turneringen som backup på en position, hvor holdet kan blive sårbart som følge af eventuelle skader.

- Det har været så hektisk, at jeg ikke har haft tid til at tænke tingene ordentligt igennem endnu, erkender Jan Pytlick.

Han har modtaget sene afbud fra Rikke Skov og Kamilla Kristensen og først sent fået Mette Melgaard overtalt til comeback, ligesom Lærke Møller til det sidste var tvivlsom deltager på grund af skader.

Læs også:

Melgaard til VM på skånekost

Efter formiddagens træning erklærer landtræneren sig dog tilfreds med de første fire dages arbejde med truppen siden samlingen torsdag.

- Det har været fire gode og hårde dage, siger Pytlick, hvis landshold vanen tro har sparret med fysisk stærkere herre junior-hold på træningsbanen.