Viborg-fiasko i Champions League

Jyderne formåede ikke at hente det ene nødvendige point mod allerede færdige Podravka

Grit Jurack spillede en god kamp med syv scoringer fra distancen, men et brændt straffekast i slutminutterne blev dyrt. (Arkivfoto: Andreas Szlavik)
Grit Jurack spillede en god kamp med syv scoringer fra distancen, men et brændt straffekast i slutminutterne blev dyrt. (Arkivfoto: Andreas Szlavik)

Viborg er ude af Champions League efter nederlag på 27-28 på udebane mod kroatiske Podravka Koprivnica.

Blot uafgjort mod et mandskab, der havde udspillet sin rolle i Champions League, ville have sikret Viborg videre deltagelse i kvartfinalerne, men Viborg ryger nu ud af turneringen på grund af dårligere indbyrdes resultater mod slovenske Krim, der tabte dagens kamp ude mod norske Larvik.

Nu vinder Larvik (8 point) gruppen foran Krim (6 point), mens Viborg (6 point) må nøjes med tredjepladsen i gruppen med seks point for seks kampe. Podravka (4 point) slutter sidst i gruppen.

Læs også:

Hunulve slagtede Bojana og co.

Viborg kom hurtigt bagud 0-4, men med et sejt træk kom gæsterne i gang, og efter 4-4 blev det endda dansk føring på 7-5. Men hjemmeholdets serbiske stjerne Sanja Damjanovic bombede videre, og hun drev sit hold tilbage i front ved 8-7 i en kamp, der vekslede meget frem og tilbage.

Rikke Skov fortsatte, hvor Grit Jurack slap i indledningen, og de to bagspillere var længe nærmest ene om at true hjemmeholdet, men et par scoringer af Mouna Chebbah hjalp de danske bronzevindere til en pauseføring på 14-13.

Læs også:

Randers mast i Metz

Viborg kom også på 17-15, men så fulgte en skidt periode, hvor Podravka kom let til scoringerne med fire mål i træk og samlet 8-2 over en periode midt i anden halvleg til 23-19-føring.

En stærkt spillende Henriette Mikkelsen holdt liv i håbet med tre kontrascoringer og en flot fløjscoring til 25-27 med tre minutter igen.

Stærke Rikke Skov reducerede yderligere med et energimål til 26-27, men et halvt minut før tid afgjorde hjemmeholdet kampen med scoringen til 28-26, og dermed var Rikke Skovs ottende mål, på straffekast i slutsekundet, kun pynt.

Viborg er - ligesom Randers lørdag - ude af Champions League, og dermed er kun et enkelt dansk hold videre til kvartfinalerne, FCM. Skuffende!

Viborg og Randers fortsætter som gruppe-treere i ottendedelsfinalerne i Cup Winners Cup.