Pytlick uddeler ingen fribilletter til VM

Ingen af de danske håndboldkvinder kan vide sig sikre på en plads i landstræner Jan Pytlicks VM-trup

Landstræner Jan Pytlick vil starte helt forfra med sammensætningen af det danske kvindelandshold med henblik på VM til december.

Det fortæller Pytlick, efter at det søndag lykkedes Danmark at kvalificere sig til slutrunden i Brasilien efter to sejre over Polen.

- Jeg har hele tiden sagt, at efter kampene mod Polen, så vasker jeg tavlen totalt ren for at finde ud af, hvordan fremtidens hold skal se ud, siger Pytlick.

- Det kan godt ske, at nogle af de gamle fortsat skal være med i en overgangsfase til et yngre hold. Men det kan også være, at vi skal lave et hold for de næste to år. Det er det valg, jeg står over for, forklarer landstræneren.

Mod Polen har Pytlick brugt mange rutinerede spillere såsom 42-årige Lene Rantala, Mette Melgaard og Katrine Fruelund.

- Nu har de været med til at kvalificere os til VM, og hvis de ikke er med videre frem, så er det sådan, det bliver.

- Der vil hele tiden komme noget udskiftning. Vi skal have bygget nogle nye unge folk ind på nogle af pladserne. Mette Melgaard har sagt, at hun stopper. Så på stregen skal jeg finde ud af, hvem jeg skal arbejde med, siger Jan Pytlick.

Pladsen i målet er også et åbent spørgsmål. Her gjorde Karin Mortensen og Lene Rantala det godt - i et opgør hver - i kvalifikationskampene mod Polen, men de presses af Sandra Toft og Christina Pedersen.

- Karin Mortensen har ikke sagt til mig endnu, om hun spiller VM. Jeg skal have en snak med hende snart, fortæller Pytlick, der også skal have en lignende samtale med Lene Rantala.

0 kommentarer
Vis kommentarer