Fruelund får landsholds-comeback

Jan Pytlick har Randers-veteranen med til VM-kvalifikationskampen søndag mod Polen på hjemmebane i Randers

EM I Makedonien i 2008 blev et flop for Danmark og Katrine Fruelund. 'Frue' huskes dog mere for sine 15 mål i OL-finalen i 2004 mod Sydkorea. (Foto: Lars Poulsen)
EM I Makedonien i 2008 blev et flop for Danmark og Katrine Fruelund. 'Frue' huskes dog mere for sine 15 mål i OL-finalen i 2004 mod Sydkorea. (Foto: Lars Poulsen)

Katrine Fruelund får søndag comeback på det danske kvindelandshold i håndbold, når Jan Pytlicks tropper endegyldigt skal sikre sig billetten til VM i Brasilien i december.

Randers-spilleren er sammen holdkammeraten Anne Sophie Okkels på grund af Lærke Møller og Line Jørgensens skader blevet inkluderet i truppen til returkampen mod Polen på hjemmbane i Elro Arena efter udesejren på syv mål i Polen sidste weekend.

- Jeg er virkelig glad for, at Fruelund stillede sig til disposition. Dels har hun unægtelig den rutine, der skal til i et opgør som dette, og dels har hun spillet en forrygende sæson for Randers HK, siger landstræner Jan Pytlick.

Overdreven forsigtighed
Fruelund har indtil videre spillet 181 landskampe, og søndagens kamp bliver givetvis den sidste, da hun kun stillede sig til rådighed i bruttotruppen, hvis der skulle blive problemer med skader - som der altså blev.

Fruelund spillede senest på landsholdet ved den kiksede EM-slutrunde 2008 i Makedonien. Den nuværende kvalifikation til VM kikser dog næppe efter 23-16-sejren på udebane i den første playoff-kamp.

- Det kan måske lyde som overdreven forsigtighed - men vi skal altså have overstået de 60 minutter i morgen med et positivt resultat. Og polakkerne har jo absolut intet at tabe. Så vi går naturligvis efter en klar sejr, selv om det ikke bliver så let, som man umiddelbart måske skulle tro, siger Jan Pytlick.

0 kommentarer
Vis kommentarer