Danmark på sikker VM-kurs

Efter sikker sejr over Polen har Danmark sat kursen mod VM-slutrunden

Trine Troelsen og Danmark bør være klar til VM i Brasilien efter en klar sejr over Polen. (Arkivfoto: Lars Poulsen)
Trine Troelsen og Danmark bør være klar til VM i Brasilien efter en klar sejr over Polen. (Arkivfoto: Lars Poulsen)

Danmark er med en 23-16 sejr på udebane over Polen tæt på kvalifikation til VM-slutrunden.

For det polske mandskab, der trods en halvsløj dansk indsats var chanceløse på hjemmebane i dag, bør ikke true Danmark i returkampen om en uge.

Efter en sløj første halvleg, hvor det danske angrebsspil var ikke-eksisterende, trak danskerne fra efter kampen. Primært takket være solidt forsvars-spil, der gav muligheder for en masse kontramål.

Sejren havde dog ét stort minus. Lærke Møller, dansk playmaker, blev igen ramt af sort uheld i landsholdstrøjen, da hun faldt om med stærke smerter i det ene knæ.

Ifølge DHF kan det være alt fra en meniskskade til beskadigede led- eller korsbånd.

Det vil medføre en længere pause for den nykårede danske mester, og er skaden tilpas alvorlig, vil VM-slutrunden i Brasilien til december være i alvorlig fare. For to år siden blev hun skadet dagen før Danmarks første VM-kamp i Kina og missede hele slutrunden.

Bortset fra begyndelsen af anden halvleg, hvor Polen kortvarigt var foran 9-8, lå danskerne kampen igennem i førerrollen.

I de sidste 30 minutter fortsatte danskerne med at score, mens polakkerne løb tør for idéer og luft, og dermed sivede spændingen langsomt ud af den ellers vigtige kamp.

I første halvleg havde Polens danske landstræner, Kim Rasmussen, stor succes med at læse danskernes opspil, og Pytlicks piger formåede blot at passere den polske målvogter otte gange over de første 30 minutter.

Vinder Danmark de to playoff-kampe over Polen, får landsholdet adgang til VM, og det betyder samtidig, at holdet bevarer muligheden for kvalifikation til OL i London 2012.

I målet havde Jan Pytlick satset på rutinerede kræfter med Lene Rantala og Karin Mortensen, og sidstnævnte spillede en flot kamp med flere strafferedninger.

Returopgøret på Elro Arena i Randers spilles søndag den 12. juni.

0 kommentarer
Vis kommentarer