Karin Mortensen: Ikke godt nok, DHF

Den danske håndboldkeeper er ikke tilfreds med forbundets måde at promovere de forholdsvis ukendte spillere på op til EM-slutrunden på dansk grund

Karin MOrtensen er ikke tilfreds med den måde håndboldforbundet promoverer sporten på (Foto: Lars Poulsen)
Karin MOrtensen er ikke tilfreds med den måde håndboldforbundet promoverer sporten på (Foto: Lars Poulsen)

AALBORG (ekstrabladet.dk): Med bare to dage til åbningskampen mod Serbien er målvogter og måske kvindelandsholdets største profil, Karin Mortensen, ude med en kritik af Dansk Håndbold Forbund (DHF).

Ifølge Mortensen er der blevet gjort for lidt fra forbundets side op til slutrunden på dansk grund. Spillerne på holdet er simpelthen ikke blevet promoveret godt nok.

Et tema der ikke var på dagsordenen for otte år siden, da Danmark senest var vært for en EM-slutrunde. Her var spillere som Kristine Andersen, Mortensen selv og Rikke Hørlykke hvermandseje. Sådan er det bestemt ikke mere.

Det skulle der være gjort noget ved.

- Man kunne som forbund have solgt os til endnu mere, siger Mortensen i dagens udgave af Jyllands-Posten.

Hun peger på, at spillerne selv har gjort et forsøg.

- I foråret satte vi landsholdsspillere os sammen på et møde og fandt ud af, hvilke ting vi ville opfordre forbundet til at bruge os til. Bagefter afleverede vi to A4-ark med gode ideer til forbundet, siger hun.

For direktør Morten Stig Christensen er ideerne fra spillerne et godt tiltag.

- Vi har prøvet med den del af dem, men der er også nogle, som skal spille med, siger han og understreger, at samarbejdet med spillerne er godt og deres initiativer er værdsatte.

- Denne landsholdstrup har været hel enestående i den sammenhæng. For nogle år siden var der meget rigide grænser for, hvad vi kunne bruge spillerne til. Det er jo langt bedre, at spillerne kommer med ideer selv, siger han.

Føler du, kære læser, at dit kendskab til truppen er begrænset, kan der opfordres til, at dagens eksemplar af Ekstra Bladet købes. Her er blandt meget andet godt en plakat af hele truppen.

Danmark møder Serbien i første kamp tirsdag.