Rasmus Hansen ulykkelig over doping

Viborg-stregen Rasmus Hansen ville bare tabe sig, da han benyttede sig af det doping-præparatet Reductil

Rasmus Hansen er ulykkelig over sin overvægt og har derfor søgt hjælp hos lægen. (Foto: Claus Bonnerup)
Rasmus Hansen er ulykkelig over sin overvægt og har derfor søgt hjælp hos lægen. (Foto: Claus Bonnerup)

De seneste døgn har været et sandt mareridt for håndboldspilleren Rasmus Hansen.

Lørdag meddelte han sin arbejdsgiver, Viborg HK, at han har indtaget præparatet Reductin hvad der kort efter medførte en suspendering samt afbud til landstræner Ulrik Wilbek, der for første gang havde indkaldt ham.

- Jeg er frygtelig ked af det, der er sket, jeg har på ingen måde haft til hensigt at dope mig. Jeg har bare villet tabe mig, så jeg har kunnet udføre mit arbejde som håndboldspiller bedst muligt., forklarer Hansen, der en overgang vejede 130 kg.

Efter sidste kamp sidste sæson besluttede han sig for at tabe sig og gik derfor i gang med en omfattende kur og et tilsvarende træningsprogram.

Det virkede for en stund, hvorefter vægttabet fortog sig. Det viste sig at skyldes et for lavt stofskifte.

Gik omgående til Viborg
- Og så har jeg været bange for at løbe ind i en overbelastningsskade eller en stor skade på grund af min overvægt. Det har bare fyldt alt i mit hoved, at jeg skulle tabe mig, siger Rasmus Hansen, der har døjet med småskader i fod og knæ, der tilsyneladende skyldes overvægten.

En læge ordinerede noget medicin til ham. Men kort tid efter opdagede Hansen, at midlet, Reductin, stod opført på dopinglisten.

- Jeg kunne på ingen måde tro, at jeg fik et lægemiddel, der var på dopinglisten, når jeg fortalte lægen, at jeg spillede håndbold og trænede mange gange om dagen, siger han.

Da det gik op for ham, at der var tale om et forbudt stof i forhold til eliteidrætten, stoppede han straks og kontaktede Viborg HK, der omgående udelukkede ham.

Vis kommentarer

Skærm

Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Nyhedsredaktør:Anders Zacho
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen