Norge smed semifinale væk i drama

40 sekunder før tid førte Norge med et mål, men endte med at tabe til Polen, der er klar til semifinalen efter vanvittigt drama

Erlend Mamelund ærgrede sig gul og grøn over det norske nederlag til Serbien, og tirsdag kunne han ærgre sig endnu mere, da Norge smed en tilsyneladende sikker semifinale væk. (Arkivfoto: Lars Poulsen)
Erlend Mamelund ærgrede sig gul og grøn over det norske nederlag til Serbien, og tirsdag kunne han ærgre sig endnu mere, da Norge smed en tilsyneladende sikker semifinale væk. (Arkivfoto: Lars Poulsen)
Følg Håndbold

ZADAR (ekstrabladet.dk): Nordmændene tog sig til hovedet, og polakkerne gik amok i fuldstændig overstadig og ekstatisk jubel efter en helt igennem vanvittig afslutning, der sender Polen i VM-semifinalen på bekostning af både Norge og Tyskland.

Et minut før tid har Norge bolden og fører med et mål, men de smider den væk – måske skulle de endda have været tilkendt et frikast – og så løber Polen op og scorer til 30-30.

På det tidspunkt er Tyskland faktisk i VM-semifinalen, mens begge hold på banen har brug for en scoring mere.

Norge har nu 35 sekunder til at score det ene mål, der vil bringe dem i landets første VM-semifinale nogensinde. Det største resultat for norsk herrehåndbold nogensinde.

Lamslåede nordmænd
Med 14 sekunder igen bliver spillet stoppet, Norge tager timeout og skifter målmand Ole Erevik ud med en markspiller for at spille de sidste sekunder i overtal i angrebet. Men hvad sker der?

Norges store spiller, Kristian Kjelling, mislykkes med et indspil til Frank Løke på stregen, Polens Artur Siodmiak opfanger bolden og kaster den op mod målet i den anden ende.

Tiden står stille i hallen, der er få sekunder igen.

Og så rammer bolden målnettet, polakkerne går amok i jubel, og nordmændene stirrer fuldstændigt lamslåede på måltavlen.

Norge er ude af VM. Polen er i semifinalen som nummer to i mellemrundegruppen efter Danmark.

Mere fra Ekstra Bladet+

Det ligner selvskade for regeringen og Danmark

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind