Frustrationer i den danske VM-lejr

Ikke alt er fryd og gammen i den danske spillertrup før tirsdagens knald-eller-fald-kamp mod Tyskland

Torsten Laen er frustreret over sit eget spil, over den begrænsede spilletid - og over Ulrik Wilbeks måde at tackle problemet. (Foto: Lars Poulsen)
Torsten Laen er frustreret over sit eget spil, over den begrænsede spilletid - og over Ulrik Wilbeks måde at tackle problemet. (Foto: Lars Poulsen)

ZADAR (ekstrabladet.dk): Torsten Laen er dybt frustreret over sin rolle på landsholdet og havde mandag eftermiddag en lang samtale under fire øjne med assistenttræner Peter Bredsdorff-Larsen om problemet.

Stregspilleren er frustreret over sit eget spil, over den begrænsede spilletid - og over Ulrik Wilbeks måde at tackle problemet.

- Jeg føler mig ikke på toppen lige nu, og jeg skal arbejde meget med mig selv mentalt. Jeg har ikke spillet godt nok, sådan er det. Og det er dybt frustrerende, siger Torsten Laen til ekstrabladet.dk.

Mangler dialog
Ciudad Real-spilleren sidder uroligt i stolen i lobbyen på Hotel Kolovare i Zadar, når han skal prøve at finde den rigtige balance i tingene, for det er ikke kun sig selv, han er utilfreds med.

Det er også trænernes måde at tackle det emne, Ulrik Wilbek tog op på gårsdagens pressemøde – hvor svært det er at finde sin rolle på holdet, når man får begrænset spilletid. Det er noget, der også gælder især Lasse Svan, Anders Eggert og Niklas Landin.

- Peter tog fat i mig efter formiddagstræningen og spurgte, om jeg ikke ville have en kort samtale, men det er så også den første dialog, jeg har haft med trænerne i forbindelse med slutrunden, siger Torsten Laen.

- De skal vide, at det er svært at komme ind for en kort bemærkning, når man sidder så meget ude. Det er svært at finde rytme, og jeg mener, det er trænerens opgave at samle os op.

- Jeg skal have at vide, om det er fordi, Michael Knudsen er så meget bedre, at jeg bare skal ind og fylde huller, eller om det er fordi, der er en nul-tolerance, at så snart man laver den første fejl, så er det ud, siger Torsten Laen og vejer hvert et ord for at finde de helt rigtige af slagsen.

Investering i bredden
- Rollerne skal defineres, og Ulrik har jo bemærket mine frustrationer. Jeg kræver ikke, at man skal tegne den store palet op efter hver kamp. Nej, glem det! Det kan ikke lade sig gøre. Vi er her for at vinde, og sådan er det jo ved en slutrunde.

- Men når man får så lidt spilletid, gør det os også sårbare, hvis f.eks. Michael Knudsen eller Lars Jørgensen ikke leverer varen eller bliver skadet. Jeg ved, det er svært, for det er en blanding af at stole på dem, man har, og samtidig investere i bredden, og det må ikke opfattes som klynkeri. Det er jo elitesport det her, siger stregspilleren eftertrykkeligt.

Snakket tingene igennem
Der er endnu et aspekt i situationen. Mod Makedonien mandag aften kom Torsten Laen blot ind for en kort bemærkning og leverede ikke noget godt indtryk. Der blev dømt en angrebsfejl imod ham, og han fik ikke fat i en meget presset aflevering fra Bo Spellerberg. Så var det ud igen.

- Uden forklaring, konstaterer Torsten Laen.

- Det blev jeg meget frustreret over og havde brug for en forklaring. Som stregspiller er man meget afhængig af holdkammeraterne, og det er samtidig et spil med mange tilfældigheder. De skal bare have med i overvejelserne, at man ikke nødvendigvis selv er herre over forudsætningerne for at gå ind og levere, siger Torsten Laen og lyder stadig frustreret.

- Jeg er også frustreret. For jeg får ikke vist, det jeg kan. Jeg kom hertil for at bevise, at jeg kunne være med forsvarsmæssigt. Den selvtillid fik jeg tanket i kampene op til slutrunden, og det var det, jeg blev udtaget på.

- Og jeg viste mod de – godt nok lidt blødere modstandere som Saudi Arabien og Egypten – at jeg kunne være med. Det er fire kampe siden, men nu spiller jeg kun fem minutter i hver kamp.

- Men de ting fik vi heldigvis snakket igennem, siger Torsten Laen.

DU KAN FØLGE KAMPEN MOD TYSKLAND FRA KL. 17.30 HER PÅ EKSTRABLADET.DK.

DET SIGER ULRIK WILBEK:

- Vi har leveret en godkendt indsats. Vi er sikre på at være blandt verdens seks bedste, og det passer jo med, at vil altid vil være blandt de otte bedste. Det er lykkedes trods et forholdsvis usammenspillet mandskab, der ikke har spillet så mange kampe sammen, sagde Ulrik Wilbek på gårsdagens pressemøde.

- Nu synes jeg, vi er ved at have fundet rollerne på holdet. Jeg kan se en tendens, og det er positivt for trygheden og sikkerheden i spillet. Men det er også svært for dem, der ikke spiller så meget.

- Det gælder for eksempel vores to meget dygtige fløje, der tit bliver ofret på taktikkens alter. Der sidder altid minimum en fløjspiller over. Det kan være svært at vænne sig til og til at forstå, sagde Wilbek og nævnte også målmand Niklas Landin, før han kort kom ind på Torsten Laen:

- Tror man på det, når man kommer ind? En spiller som Torsten Laen har fået meget små perioder, og det er svært. Det her er en kæmpeudfordring for dem, der ikke spiller så meget, sagde landstræneren.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere