Tilskuerne dropper kvindehåndbold

Tilskuertallene i damernes håndboldliga er faldet med 21 procent i første halvdel af grundspillet. Mændene holder skansen med et fald på fire procent.

Uanset at der ikke er mange tilskuere til kvindehåndbold, så bygger FCK ny arena (Foto: Polfoto)
Uanset at der ikke er mange tilskuere til kvindehåndbold, så bygger FCK ny arena (Foto: Polfoto)

Kvinderne har mistet taget i de danske håndboldtilskuere. I hvert fald har klubberne i Dame Håndbold Ligaen nu kun et tilskuergennemsnit på 1166 tilskuere per kamp i første halvdel af grundspillet - en nedgang på 21 procent.

Optællingen fra Dansk Håndboldforbund viser, at 10 ud af 12 klubber har færre billetkroner i kassen, mens SK Aarhus er den eneste klub med flere tilskuere.

Bundholdene, GOG, Sønderjyske og Slagelse FH, betaler en dyr pris for de manglende resultater ved alle at have over 50 procent færre tilskuere i indeværende grundspil. I mændenes CCB Mobil Liga har klubberne haft lidt lettere ved at holde danskerne i håndboldhallerne. Klubberne oplever dog et samlet fald på fire procent.

AaB Håndbold har fortsat flest tilskuere med et gennemsnit på 2118 per kamp. Det er alligevel et fald på 18 procent, efter at Joachim Boldsen forlod klubben.