Annonce:
Annonce:

Wilbeks puslespil

Landsholdstruppen skal barberes drastisk ned, når der skal nomineres VM-spillere

Ulrik Wilbek har mange VM-kandidater, så han har noget at tænke over, når der om et par uger skal udtages en bruttotrup. Målmand Kasper Hvidt er dog helt sikker. (Foto: Jens Dresling)
Ulrik Wilbek har mange VM-kandidater, så han har noget at tænke over, når der om et par uger skal udtages en bruttotrup. Målmand Kasper Hvidt er dog helt sikker. (Foto: Jens Dresling)
Annonce:
Følg Håndbold
Annonce:

GRAZ (Ekstra Bladet): 28 VM-navne skal skæres ned til 16, måske 18.

Selv om landstræner Ulrik Wilbek snakker om, at VM-udtagelsen kan trække ud til efter nytåret, skal han om 18 dage udsende et første signal om, hvem der er inde i billedet.

Der skal afleveres en ’kandidatliste’ til VM-arrangørerne i Kroatien.

28 navne sendes af sted, men det er mest for formaliteternes skyld. Efter deadline 16. december kan andre end de 28 ikke blive VM-godkendt.

Ti løse billetter
Men landstræneren er meget længere fremme med sin trup.

Foreløbigt er fem mand 100 pct. sikre, mens andre vil blive klar efter weekendens 4-nationers-turnering i den østrigske by Graz mod værterne, den kommende VM-modstander, Egypten, og VM-værterne, Kroatien.

– Der er vel ti spillere med i Østrig, som kan spille sig til en VM-billet, vurderer landstræneren, som har tænkt sig at vente længst muligt med at udvælge de sidste 16, som skal af sted til januar.

Reglerne giver mulighed for at hente to spillere fra ’kandidatlisten’ til VM efter den indledende runde, ligesom der igen kan ske en udskiftning inden finalerunderne.

– Jeg overvejer, om jeg skal køre med 18 spillere helt frem til afrejsen, siger Ulrik Wilbek, hvis store tvivl handler om, hvordan de yderste mandater skal besættes.

Plads til en joker
Der er f.eks. en større modernisering af forsvarsspillet i gang, og det viser sig, at der måske kun er brug for Lars Jørgensen og ikke den anden stærke mand, Kasper Nielsen.

Det kunne betyde en ekstra skytte –  en joker som BSV’s Mads Ø. Nielsen.

– Vi har ikke droppet vores 6-0, men vi prøver at dække 5-1 og en variant, hvor vi starter med 6-0 for at gå over i 5-1-formation, siger Ulrik Wilbek, der har de fem fraværende i Østrig, Kasper Hvidt, Lars Jørgensen, Michael V. Knudsen, Lasse Boesen og Lars Christiansen, klar til VM.

Ud over Lasse Boesen er fløjene Hans Lindberg og Lasse Svan Hansen samt Kasper Søndergaard sikre, da veteranen Klavs Bruun Jørgensen har fået en rolle som ’back up’.

– Jeg har lignende aftaler med Joachim Boldsen, Peter Henriksen og Mikkel Aagaard, så nogle af dem kan sagtens komme til at optræde på ’kandidatlisten’, siger Ulrik Wilbek.

Kamp om pladserne

Annonce:

Målmand
Søren Rasmussen, AaB og Niklas Landin, GOG
Spørgsmålet er, hvor meget yngre afløseren for den førtidspensionerede, 36-årige GOG-målmand, Peter Henriksen, skal være. Landstræneren kan vælge mellem den fire år yngre Søren Rasmussen eller fremtidens målmand, den 13 år yngre Niklas Landin.

Søren Rasmussen er jævnaldrende med den suveræne førstemand, Kasper Hvidt, og han var ’andenmålmand’, da Danmark blev ungdomsverdensmestre tilbage i 1997. Niklas Landin er bl.a. U19-verdensmester og en målmand, som i fremtiden er udset til at afløse Kasper Hvidt.

Forsvar
Kasper Nielsen, GOG og Mads Ø. Nielsen, BSV

Sidste melding fra GOG er, at Kasper Nielsen gør comeback på onsdag. Så har den bomstærke spiller seks måske syv kampe til at komme i form. Derfor er landstræneren skeptisk.

Lykkeligvis har den nyankomne Mads Ø. Nielsen overrasket og bevist, at han sagtens kan fylde pladsen i midterblokken ud. I efteråret har han haft samme rolle hos BSV i fraværet af den skadede Lars Krogh Jeppesen, og det kan blive hans held og give en VM-billet.

Da han oven i købet er langt farligere i den anden ende, vil han kunne bibringe med endnu mere end kollegaen.

Stregen
Jesper Nøddesbo, Barcelona og Torsten Laen, Ciudad Real

Nøddesbo fik stor personlig succes ved OL i Beijing som afløser for den sygemeldte Michael V. Knudsen, så der er masser af plusser på kontoen.

Samtidig dækker han i det daglige op i Barcelona, mens Torsten Laens træner i Ciudad Real, Talant Dusjebaev, kun vil bruge fynboen i angrebet, hvis han overhovedet spiller –  albuen har drillet.

Med hensyn til forsvarsarbejdet har Ulrik Wilbek igangsat en ’genoptræning’, fordi Torsten Laen i GOG-tiden var en af ligaens bedste til at dække op.

Annonce:

Fløjen
Lars Rasmussen, Tvis og Andreas Toudahl, BSV

Hvis landstræneren vil have foryngelse, kan den evige toer Lars Rasmussen ryge ud, selv om han aldrig har spillet sig af landsholdet. Den lille mand har altid været klar, hvis Lars Christiansen har haft brug for en af sine sjældne pauser.

Landstræneren skal finde ud af, om en af topholdet BSV’s vigtigste spillere, Andreas Toudahl, også passer ind i landsholdets spil.

Han er en spøjs type, som kan så meget med bolden. Modsat Lars Rasmussen, der hele karrieren har levet meget højt på tre-fire forskellige finter.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Det er Mette Frederiksens egen skyld, at hun tvinges til at udskrive valg i utide
Annonce:

Mest læste lige nu

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bag om dansk politik

Vis alle artiklerne

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: