Sverige VM-vært på dansk bekostning

- Det er bare surt, siger man i DHF om skuffelsen over, at Sverige fik tildelt VM i herrehåndbold 2011 på bekostning af Danmark

Ulrik Wilbek og drengene kommer ikke til at optræde på hjemmebane i 2011. (Foto: Jens Dresling)
Ulrik Wilbek og drengene kommer ikke til at optræde på hjemmebane i 2011. (Foto: Jens Dresling)

- Det er bare surt.

Sådan lød reaktionen fra Dansk Håndbold Forbund få minutter efter, at Danmark blev vraget som VM-vært i herrehåndbld 2011.

I den tyske by Herzogenaurach faldt valget på Sverige, der tre gange tidligere har arrangeret VM-slutrunden: 1954, 1967 og 1993.

- Vi har ofret mange ressourcer på dette projekt, og derfor er der selvfølgelig en stor skuffelse at have arbejdet forgæves, sagde DHF-forretningsudvalgsmedlem Per Sørensen til ekstrabladet.dk, da han havde været i kontakt med den danske delegation, der også omfattede kulturminister Carina Christensen.

Af de 13 delegerede fra International Handball Federation stemte de syv på Sverige som arrangør af mændenes VM-slutrunde i 2011. Danmark fik tre stemmer, mens Spanien noteredes for to. Ingen havde åbenbart tillid til Ungarn som VM-vært.

Det har ifølge flere iagttagere haft betydning, at Danmark skal arrangere kvindernes EM-slutrunde i 2010 - dvs. blot en måned før mændenes VM-galla.

Vis kommentarer

Skærm

Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Nyhedsredaktør:Anders Zacho
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen