Klavs Bruun holdes ude

Ulrik Wilbek ser i første omgang bort fra Klavs Bruun Jørgensen til VM-truppen. To ventrehånds-skytter er en for meget

Enten skal Klavs Bruun til at skyde med højre eller også skal han finde sig i et ophold i venteværelset i forhold til VM (Foto: Thomas Wilmann)
Enten skal Klavs Bruun til at skyde med højre eller også skal han finde sig i et ophold i venteværelset i forhold til VM (Foto: Thomas Wilmann)
To venstrehåndsskytter er en for meget, når den bedste på pladsen er højrehåndshuggeren Lasse Boesen.

Landstræner Ulrik Wilbek har taget konsekvensen og sendt FCK’s veteran Klavs Bruun Jørgensen i ’venteposition’.

Den 35-årige venstrehåndsskytte sagde –  ud over til OL i Beijing –  ellers ja til VM i Kroatien, som i så fald bliver hans sidste mesterskab, inden han stopper hos løverne for at blive assistenttræner i ambitiøse Albertslund/Glostrup.

Når Danmark i slutningen af måneden i Graz i Østrig spiller den sidste store test, inden Ulrik Wilbek sætter navne på sine VM-spillere og VM-reserver, vil Lasse Boesen dele pladsen som højre back med Koldings Kasper Søndergaard.

Enlige Hans
– OL viste, at det er nok med en venstrehåndsskytte, så Klavs Bruun Jørgensen er reserve, siger Ulrik Wilbek, der dog kan følge den 35-årige venstrehåndsskytte i FCK’s trøje i bl.a. Champions League.

Med FCK’s anfører Martin Boquist ude er Klavs Bruun Jørgensen alene om at få mestrenes angrebsspil til at fungere. Og det skal svinge som aldrig før, når de danske mestre i aften møder HSV Hamburg.

Tyskerne er trods endnu flere skader end FCK fortsat et frygtindgydende hold.

Nyeste spiller på tyskernes skadeliste er verdensmestereen, højrefløjen Stefan Schröder, så HSV’s enlige dansker Hans Lindberg er blevet alene på pladsen.

Kampen handler om førstepladsen i puljen, hvorfra begge hold ligger til at gå videre i Champions League til forårets mellemrunde.