Randers-spiller ydmyget af træner

Ann Grete Nørgaard følte sig ramt af trænerens udtalelse til en avis om hendes mentale tilstand, hvilket fik Randers-spilleren til at rive sin kontrakt i stykker

Ann Grete Nørgaard i dansk landsholdsdress. (Foto: Martin Kurt Haglund)
Ann Grete Nørgaard i dansk landsholdsdress. (Foto: Martin Kurt Haglund)
Det er blevet udlagt som en forkælet spillers fornærmelse over ikke at blive udtaget til en kamp, men landsholdsspiller Ann Grete Nørgaards opsigelse af sin kontrakt med Randers HK skyldes reelt, at hun føler sig dybt krænket af træner Martin Albertsen, der i den lokale avis har udtalt sig om spillerens mentale tilstand.

Det erfarer Ekstra Bladet fra kilder tæt på sagens parter.

’Find dig selv’
Ann Grete Nørgaard blev af Martin Albertsen siet fra til kampen mod Slagelse 20. september, og samtidig pålagde han landsholdsspilleren fire dages ’timeout’. Begrundelsen leverede Albertsen i Randers Amtsavis 23. september, da han slog fast, at Ann Grete Nørgaard havde brug for ’mentalt at finde sig selv igen’.

Den bemærkning blev opfattet som et utilgiveligt loyalitetsbrud og er ifølge Ekstra Bladets oplysninger den direkte årsag til, at Ann Grete Nørgaard anser det for formålsløst at fortsætte i klubben.

– Det har intet at gøre med, at jeg ikke blev udtaget til en bestemt kamp. Jeg har fuld respekt for, at det er træneren, der sætter holdet, siger Ann Grete Nørgaard.

– Det handler mere om den timeout, jeg fik. Men jeg vil ikke gå i detaljer, for jeg håber stadig på, at det hele kan løses på en ordentlig måde.

Krav om erstatning
Håndbold Spiller Foreningen vil ikke kommentere den konkrete årsag til, at Nørgaard har opsagt sin kontrakt.

– Men generelt gælder det, at trænere og ledere har en loyalitetsforpligtelse. Og den gælder også udtalelser i pressen, siger Bo Spellerberg, der er næstformand i spillerforeningen.

Randers HK vil kræve erstatning af Nørgaard for kontraktbrud, og Randers HK-direktør Henrik Mortensen varslede desuden i går krav på en ’passende transfersum’, hvis Nørgaard spiller for en anden klub, før kontrakten udløber i juni 2010.

– Det handler om, at en spiller er utilfreds med at blive sat af holdet. Men spørgsmålet er så, om det berettiger hende til at ophæve sin kontrakt. Det mener vi ikke, at det gør, siger Henrik Mortensen.

Træner Martin Albertsen ønskede i går ikke at kommentere sagen.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

Hvor der er penge, der er Peter