Viborg har matchbold

Popovic & co. bedst i den første DM-finale mod Ikast, der skal rejse sig inden tirsdagens returkamp

Ikasts Katja Nyberg har fat i Bojana Popovic, men det er Viborg, der har fat i den lange ende før returkampen i DM-finalerne på tirsdag. (Foto: Andreas Szlavik)
Ikasts Katja Nyberg har fat i Bojana Popovic, men det er Viborg, der har fat i den lange ende før returkampen i DM-finalerne på tirsdag. (Foto: Andreas Szlavik)

Viborg har matchbold, når returkampen i kvindernes DM-finaler spilles på tirsdag i Ikast.

Efter en 32-27-sejr over Ikast i den første finale fredag aften i Viborg er de grønblusede grundspils-vindere favoritter til at vinde mesterskabet tilbage fra Slagelses detroniserede drømmehold.

De to hold fulgtes længe ad i en første halvleg i meget højt tempo og masser af fysik, men mod slutningen gik det pludselig stærkt, da Viborg øgede to-måls-føringen til pausestillingen 16-10.

Viborgs 6-0-forsvar stod fremragende og tvang Ikast til de afslutninger, keeperen har gode chancer for at snuppe - og det gjorde Katrine Lunde ofte.

I den anden ende fik Viborg mange mål på skud fra distancen fra en fremragende Bojana Popovic, Rikke Skov og Grit Jurack, samt på kontra og i fasen lige efter.

Spænding i slutfasen
Viborg-mandskabet virkede i det hele taget til at have brugt de tre ugers kamppause til at træne forsvar, lade batterierne op, skærpe paratheden og smide de mange stress-situationer fra foråret til side.

Ikast virkede til gengæld meget afhængige af Gro Hammersengs mange gennembrud, mens de øvrige bagspillere - især Katja Nyberg - havde svært ved at komme på kant af de bevægelige Viborg-forsvarere.

Men i en mere ujævn anden halvleg fik Ikast flere gange kæmpet sig ind på fire måls afstand, da Viborg ikke kunne holde niveau.

Og med fire minutter igen fik Ikast sågar skabt spænding ved 26-28 - blandt andet ved i angrebet at udnytte nogle Viborg-dispositioner og satse mere offensivt i forsvaret.

Med lidt dommertække kunne Ikast endda have fået mere med hjem, men forsvars-erfaringerne fra anden halvleg kan de bruge til meget i returkampen. Det er de også nødt til.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen