Kommentar: Mere end Bronze-bande

Det danske landshold har med Lars Krogh Jeppesen tilbage fået den lille, ekstra faktor, der kan sende Wilbeks tropper helt til tops ved EM, mener Ekstra Bladet

Finn Stilling tror på dansk succes ved EM i Norge. (Foto: Jesper Stormly Hansen)
Finn Stilling tror på dansk succes ved EM i Norge. (Foto: Jesper Stormly Hansen)

Selvfølgelig er det bittert, ikke mindst for hovedpersonen selv, at Per Leegaard er ude af EM grundet en skade. Naturligvis kan man også lege med spekulationer om, at Klavs Bruun Jørgensen muligvis kunne have styrket højresiden, hvis han på sine ældre dage stadig havde været landsholdslysten.

Men det er marginale ærgrelser, der ikke ændrer på helheden og hovedindtrykket: Danmark har ikke i nyere tid været i stand til at mønstre nogen mere komplet stab end den, Ulrik Wilbek har valgt til EM-nytårskuren i Norge.

Der er ingen faretruende huller på de enkelte positioner, for ta’ endelig ikke fejl af, at også den tidligere så udskældte Kasper Søndergaard kan sit kram. I hvert fald i angrebet.

To af de allervigtigste detaljer i jagten på det sidste podietrin, ser jeg således:

Den efterhånden lange stribe af medaljegivende tredjepladser har hver gang været en bragende succes i situationen.

Men når det gælder holdets og hver enkelt spillers eftermæle, vil ingen være blot antydningsvis tilfreds med at ryge i historiebøgerne som medlem af Bronze-Banden.

Det gælder med statsgaranti også ’Guldrik’, der som bekendt udelukkende er udstyret med sit kælenavn fra sit ophold på kvindesiden.

Træneren er sulten efter mere – og spillerne er nærmest grådigt grovsultne.

Dette, kombineret med stabens kolossale rutine, er vægtige plusser, når resultaterne skal give genlyd mellem de norske fjelde. Måske også med en OL-plads som eftertragtet belønning.

Sammenlignet med tidligere slutrunder kan en enkelt person sagtens komme til at udgøre den lille forskel med den store betydning.

Navnet er Lars Krogh Jeppesen, der ikke tidligere har været under Wilbeks vinger.

Ja, håndbold er i vid udstrækning et kollektivt spil. Men det er dog enerne, der trækker de gode hold i den rigtige retning, og når man genopfrisker de mange uhyggeligt tætte VM-kampe for mindre end et år siden, skal der såmænd ikke så meget til for at tage det sidste hop til tops.

Med de kvaliteter, langspytteren – undskyld, langskytten – er i besiddelse af, ligner Krogh grangiveligt manden, der vil være i stand til at forstærke både angreb og forsvar med 5-7-10 pct.

Kæmpen vil styrke forsvarets centrale zone, og i offensiven kan især Michael Knudsen se frem til at blive stopfodret på stregen.

Den facet af spillet mestrer Krogh bedre end alle andre.

Alt i alt: Det tegner lovende... og når alle deltagerne har åbnet det nye år med en række test-opgør, ved vi endnu mere om de danske muligheder.

At der kun er plads til fem optaktskampe, kan forekomme grotesk, når det danske kvindehold netop har spillet ni gange på kort tid uden at have noget specielt at se frem til her og nu.

Men sådan er mændenes håndboldkalender nu engang indrettet. Og der skal nok være mange andre nationer, der har større behov for at øve sig end Wilbeks uhyre sammenspillede hold.

1 af 2 Lars Krogh Jeppesen er for første gang med til en slutrunde under Ulrik Wilbeks vinger. (Arkivfoto: Bjørn Stig Hansen)
2 af 2 Finn Stilling tror på dansk succes ved EM i Norge. (Foto: Jesper Stormly Hansen)
0 kommentarer
Vis kommentarer