Annonce:
Annonce:

Tonje Kjærgaard er tilbage

Eks-landsholdsspilleren er tilbage på banen. Hun spiller med for Ikast-Bording i sæsonens sidste seks kampe

Den tidligere landsholdsspiller Tonje Kjærgaard har ikke spillet på højeste niveau siden foråret 2004. Nu er hun tilbage. For en kort bemærkning. (Foto: AP)
Den tidligere landsholdsspiller Tonje Kjærgaard har ikke spillet på højeste niveau siden foråret 2004. Nu er hun tilbage. For en kort bemærkning. (Foto: AP)
Annonce:
Følg Håndbold

Tre og et halvt år efter at hun indstillede karrieren er Tonje Kjærgaard klar til igen at tørne ud for Ikast-Bording. Den 32-årige eks-landsholdsspilleren har valgt at gøre comeback efter at klubben har fået sat Isabel Blanco ud af spillet med en skade.

Aftalen er gældende for resten af efterårets seks kampe, og hun kommer primært til at fungere som gardering for stregspilleren Louise Svalastog.

- Vi har alle kunnet se, at Tonje bestemt ikke har glemt sit gamle håndværk. Da først rusten blev banket af, fungerede hun på lige fod med de andre. Og derfor har vi heller ingen betænkeligheder ved at kaste hende i kamp på det højeste niveau, selv om det efterhånden er nogle år siden, hun sidst har spillet tophåndbold, lyder det fra træner Kenneth Jensen i en pressemeddelelse.

Annonce:

Han har Tonje Kjærgaard med i truppen til aftenens kamp mod Aalborg DH, men det er ikke sikkert, at hun får spilletid.

- Tonje spiller, hvis det bliver nødvendigt, men hun er først og fremmest gardering.

Spillet i 3. division
Tonje Kjærgaard, der stod noteret for 428 kampe for Ikast-Bording, da hun i maj 2004 indstillede den aktive karriere, har fungeret som assistenttræner i den midtjyske klub og kan derfor hurtigt glide ind i truppen. Det ændrer dog ikke på, at hun lige skal finde det rigtige ben at stå på i forhold til sin nye rolle.

- Det er vildt mærkeligt. Ja nærmest surrealistisk at tænke på, at jeg skal ind og varme op og måske spille. Det handler om, at jeg skal lave så få fejl som muligt. Og går det ikke, ryger jeg bare ud igen. Mere er der ikke i det, siger hun i en pressemeddelelse.

Annonce:

- Jeg har kun sagt ja, fordi jeg alligevel skulle stå på sidelinien som assistent. Jeg har spillet lidt 3. divisions-håndbold siden sommerferien og trænet en gang om ugen. Ellers havde det været helt urealistisk. Formmæssigt er der langt til, at jeg kan være med. Men jeg håber, jeg kan holde til et par minutter, så de andre kan få den nødvendige aflastning.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Nej tak, Søren Pape - du skal ikke være statsminister
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: