FCM videre i CL: Banker storhold

Det danske mesterhold FCM er videre fra hovedrunden i Champions League efter sejr over FTC-Rail Cargo Hungaria - otte er nu tilbage og kæmper om titlen

Louise Spellerberg og resten af FCM-kvinderne er klar til flere CL-kampe. (Foto: AP)
Louise Spellerberg og resten af FCM-kvinderne er klar til flere CL-kampe. (Foto: AP)

FC Midtjyllands håndboldkvinder spillede sig lørdag videre til hovedrunden i Champions League.

Det danske mesterhold er med lørdagens sejr på 26-25 over FTC-Rail Cargo Hungaria sikre på at avancere fra gruppespillet allerede før den sidste gruppekamp senere på måneden hjemme mod MKS Selgros Lublin.

FCM-træner Helle Thomsens spillere kan så småt begynde at drømme om Champions League-titlen, da kun turneringens otte bedste hold deltager i hovedrunden.

Danskerne slog allerede i begyndelsen af oktober FTC-Rail Cargo Hungaria, der tidligere hed Ferencvaros, med 32-23 på hjemmebane.

Se også: CL-kollaps af FC Midtjyllands damer

Derfor var troen også stor forud for udekampen i Ungarn, hvor taktikken var at overrumple modstanderne på kontraangreb.

De danske gæster nøjedes dog ikke med at sprinte fra de ungarske modstandere.

I målet tog målvogter Sabine Englert godt fra, mens backerne Stine Jørgensen og Line Jørgensen fik hamret nogle vigtige skud i mål.

Se også: CL-triumf: Ulve med nyt sejrshyl

FCM førte 13-10 ved pausen og bragte sig yderligere foran i begyndelsen af anden halvleg.

Hjemmeholdet fik reduceret afstanden, og en dansk angrebsfejl 10 sekunder før tid betød, at værterne fik mulighed for at udligne til 26-26. Et ungarsk frikast i sidste sekund ramte stolpen, og så var den danske sejr en realitet.

FCM topper gruppe B med otte point før sidste spillerunde. Buducnost og FTC-Rail Cargo Hungaria følger efter med seks point, men da de to forfølgere tørner sammen i sidste spillerunde, er FCM sikre på avancement.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere