Jacobsen bliver træner i tysk topklub

Nikolaj Jacobsen bliver træner i den tyske topklub Rhein-Neckar Löwen fra næste sæson

Aalborg Håndbolds succesrige cheftræner Nikolaj Jacobsen bliver ny træner i tyske Rhein-Neckar Löwen fra næste sæson. Danskeren får en toårig kontrakt.

- Vi er rigtigt kede af at skulle tage afsked med Nikolaj efter denne sæson, men samtidig er vi stolte over at have givet ham chancen som cheftræner og nu kan sende ham videre til en tysk topklub, siger direktør Jan Larsen i en pressemeddelelse.

- Sådan er det både, når man har gode spillere og gode trænere. De er eftertragtede. Vi ønsker Nikolaj held og lykke i det nye job, og jeg ved, at han vil gøre alt for at slutte af med manér i Aalborg Håndbold. Vi har allerede et spændende felt af dygtige trænere som mulige emner og forventer at kunne præsentere en ny cheftræner i nærmeste fremtid, siger Jan Larsen.

Også Morten Bjerre, der har fungeret som assistenttræner i Aalborg Håndbold, stopper i klubben samtidig med Nikolaj Jacobsen.

Aalborg Håndbolds succesrige cheftræner Nikolaj Jacobsen bliver ny træner i tyske Rhein-Neckar Löwen fra næste sæson. Danskeren får en toårig kontrakt.

Se også: Dansk mestertræner blandt flere emner til bundesligajob

I sin aktive karriere spillede Nikolaj Jacobsen i bundesligaklubberne Bayer Dormagen (1997-1998) og THW Kiel (1998-2004) efter skiftet fra GOG.

- Da jeg som spiller skiftede til Bundesligaen, ville jeg bevise mig og konkurrere blandt verdens bedste.

- Snart vil jeg bevise mig i den stærkeste liga i verden som træner. Og jeg har ventet på det rigtige tilbud fra et godt hold, som kan opnå noget.

- Jeg har fået denne chance nu af Rhein-Neckar Löwen, siger Nikolaj Jacobsen til klubbens hjemmeside.

- Jeg har altid ønsket at forme min aktive karriere som træner. Med dette skifte er jeg opsat på at lære de ting fra mig, som jeg kan. Og jeg håber på at kunne skabe et så godt hold som muligt, siger Nikolaj Jacobsen.

Se også: Aalborg Håndbold storsejrer i Sverige

Nikolaj Jacobsen førte i sidste sæson Aalborg Håndbold til det danske mesterskab, hvor holdet i finalen slog KIF Kolding København.

Før trænerjobbet i Aalborg var Nikolaj Jacobsen ansat som assistenttræner i Viborg HK fra 2004 til 2007.

Og han var også assistent i Bjerringbro-Silkeborg fra 2007 til 2011, før han fik hovedansvaret som træner.

Nikolaj Jacobsen var i Tyskland kendt som en af de bedste fløjspillere i verden, og allerede i sin første sæson for Bayer Dormagen blev han nummer tre på topscorerlisten i Bundesligaen med 189 mål.

Se også: Nikolaj Jacobsen kan blive træner for Landin

Efter skiftet til THW Kiel væltede titlerne ind over holdet, og Nikolaj Jacobsen var med til at vinde tre mesterskaber, to pokaltitler og to europæiske titler i EHF-regi.

I seks sæson scorede han 1344 mål i 212 kampe for Kiel, inden han vendte tilbage til fødebyen Viborg og tørnede ud for Viborg HK i årene 2004-2007 ved siden af rollen som assistent.

Nikolaj Jakobsen er noteret for 148 landskampe, og han var med til tre VM- og tre EM-slutrunder for Danmark.

I den tyske topklub erstatter Nikolaj Jacobsen islændingen Gudmundur Gudmundsson, der næste år overtager jobbet som dansk landstræner efter Ulrik Wilbek.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere