Pytlick: - Svært valg, Dalby er skarp!

Landstræneren fravælger 100 landskampe og giver VM-billetter til to spillere, der til sammen har fire

En skuffet Camilla Dalby blev vraget til VM-truppen. (Foto: Jens Dresling)
En skuffet Camilla Dalby blev vraget til VM-truppen. (Foto: Jens Dresling)

SVENDBORG (Ekstra Bladet): Det var runde 100 landskampe, Jan Pytlick lige valgte at se bort fra, da han ved middagstid offentliggjorde, at Camilla Dalby ikke kommer med til VM i Serbien.

De to sidste pladser i truppen går i stedet til playmakeren Jane Schumacher, 25, og den blot 19-årige venstre back Anne Mette Hansen fra 1. divisionsklubben Ajax – de har blot spillet hhv. tre og en enkelt landskamp.

Camilla Dalby trænede med mellem kl. 10 og 12 i Rantzausminde-hallen uden for Svendborg, men med et lidt træt udtryk i ansigtet – og bomberen fra Buducnost i Montenegro havde heller ikke overskud til at tale med Ekstra Bladet efter træningen.

Se også: Så er Pytlicks VM-hold på plads

- Dalby har ikke lyst til at tale med pressen. Hun er selvfølgelig træt af det, siger Jan Pytlick, der kaldte de berørte spillere ind til den afgørende samtale i går aftes på vandrerhjemmet i Svendborg, hvor truppen har base under VM-forberedelserne.

- Dalby har været rigtig, rigtig skarp, så man må sige, det er en god spiller, vi lader blive hjemme. Men hun har fået den melding, at hun skal holde sig klar, hvis der sker noget, siger Jan Pytlick.

- Det har været en svær beslutning, for Camilla Dalby har gjort det rigtig godt i lejren i denne uge, men jeg synes, vi er godt dækket ind på den position med Louise Burgaard og Line Jørgensen.

Se også: Her er weekendens fedeste sport i tv

- Det er ikke et fravalg af Dalby på hendes håndboldskarphed, men valget skyldes ene og alene, at jeg følte, det var vigtigt for holdet at få en ekstra gardering på venstre back, siger Jan Pytlick.

Landstræneren har ofte tidligere ventet til det yderste med at udtage sin endelige trup, og alle – ham selv inklusiv – havde også regnet med, at weekendens to test-kampe mod Rumænien skulle få de sidste brikker til at falde på plads.

- Det var min oprindelige plan, men jeg er bare fuldstændig sikker i min sag. Jeg har fand’me tænkt mange tanker, men jeg var også fast besluttet på, at jeg ville træffe min beslutning lige så snart, jeg var sikker på den. Men havde ikke forestillet mig, jeg kunne gøre det før efter weekenden, siger Jan Pytlick.

Se også: VM-chok: Dansk nøglespiller ude

Efter træningen pakkede Camilla Dalby og de øvrige vragede spillere taskerne og forlod lejren.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere