Mensah smutter også over grænsen

Aalborgs nye træner regner ikke med landsholdsspiller i næste sæson

Mads Mensah fortsætter efter alt at dømme karrieren i Bundesligaen efter sæsonen. (Foto: Jens Dresling)
Mads Mensah fortsætter efter alt at dømme karrieren i Bundesligaen efter sæsonen. (Foto: Jens Dresling)

EM-kandidaten, Mads Mensah kan blive den tredje spiller fra mestrene Aalborg Håndbold, som efter sæsonen smutter over grænsen til Bundesligaen.

Champions League-vinder HSV Hamburg og EHF Cup-vinder Rhein Neckar Löwen, som vil få hans nuværende træner Nikolaj Jacobsen som ny chef, står forrest i køen af klubberne vil have fingrene i den alsidige landsholdsspiller.

Sandsynligheden for, at Mads Mensah vil være væk til næste sæson, er så stor, at mestrenes nye træner, eks-landsholdsspiller Jesper Jensen regner sit største navn for ’tabt’ på lige fod med den svenske landsholdsback Johan Jakobsson og eks-landsholdsspiller Jacob Bagersted, der skifter til henholdsvis Flensburg/Handewitt og Magdeburg.

- Når en spiller gør det så godt som Mads Mensah i Champions League, er risikoen til stede for, at han vil ryge af sted, siger Jesper Jensen, som selv i Skjern-tiden har prøvet at være ombejlet af klubber som HSV Hamburg og Flensburg/Handewitt.

Spellerberg: Vi kan nå førstepladsen i CL-gruppen

Med en klausul og et afståelsesbeløb skrevet ind i Mads Mensahs kontrakt kan Aalborg kun afvente situationen fra sidelinjen.

- Jeg har ingen kommentar til min situation, siger Mads Mensah.

Hans agent Peter K. Bertelsen er en lille smule mere åbenmundet.

- Der har været henvendelser, bekræfter Peter K. Bertelsen.

- Mere er der ikke at sige på nuværende tidspunkt.

Wilbek: Dansk klubhåndbold kan nå langt i Europa

I Aalborg er man forberedt på, at det bliver farvel til tre nøglespillere.

- Det er tre spillere, som alle må få en pæn løn, så der vil være penge fri til at ansætte nye spillere, siger Jesper Jensen.

- Aalborg har altid været dygtig til at tiltrække spillere, så jeg er ikke nervøs for, at jeg ikke vil overtage et stærkt hold.

Allerede inden, at Jesper Jensen blev præsenteret ved prtessemøde før Skjern-kampen, har nordjydernes direktør Jan Larsen vendt navne på nogle af de emner, som er inde i billedet.

De dobbelte danske mestre har som erklæret ambition at være et Top 4 i Danmark, så der skal ud at købes ind på øverste hylde.

Brandvarm Mads redder Aalborg

Mads Mensah, der tidligere har været topscorer i Champions League, er efter ’dobbeltkampen’’ mod Drott Halmstaad røget ned på en delt 10. plads, men kan mod Flensburg/Handewitt søndag eftermiddag i en udsolgt Gigantium, godt 4600 tilskuere, genvinde lidt af det tabte.

Bundesligaens øjeblikkelige nr. 1 må i øvrigt undvære den stærkt spillende venstrehåndsskytte, Steffen Weinhold, så målene skal laves kvartetten, Thomas Mogensen, Anders Eggert, Lasse Svan Hansen og Michael V. Knudsen.