Tjekkede Rikke greb chancen i testkamp

Rikke Poulsen spillede sig for alvor ind i VM-varmen, da Danmark stor-pryglede bovlamme tjekker

Rikke Poulsen ligner mere og mere førstevalget i målet til VM. (Foto: Rasmus Baaner/Polfoto)
Rikke Poulsen ligner mere og mere førstevalget i målet til VM. (Foto: Rasmus Baaner/Polfoto)

Sikker sejr på en billig baggrund!

Klappølserne flænsede gang på gang luften i en langt fra udsolgt Gråkjær Arena i Holstebro, men folket fik, hvad folket ville have: En sikker dansk sejr over Tjekkiet her en stiv uge før, det for alvor bliver alvor ved den danske VM-åbningskamp mod Kina i serbiske Nis.

Selvtillid oven på selvværd er altid vigtige ingredienser i en sportskvindes håndbagage, men ellers er det så som så, hvad Jan Pytlick og co. kan slæbe med hjem fra den kamp. Dertil var modstanden simpelt hen for spag.

Se også: Ny skade driller Pytlick kort før VM-start

Det er eksempelvis altid en god fidus at få løbet en masse kontra - specielt for et dansk kvindskab - men det er også ildevarslende, når holdet brænder halvdelen af 12 solide kontraer i løbet af én første halvleg, som det var tilfældet mod Tjekkiet. Seks missere totalt blank med en tjekkisk keeper er simpelt hen ikke godt nok.

Til gengæld er der periodisk fornemt flow i angrebsspillet, selv om Karina 'Mulle' Kristiansen ikke ligefrem bobler over af selvtillid som skytte lige i disse dage. Defensiven omkring Marianne Bonde stod også solidt mod en folk bovlamme tjekker, der ydede langt større modstand for et år siden, da Danmark rendte ind i dem ved EM-mellemrunden i Beograd.

Målvogteren Cecilie Greve (ryg) og bagspilleren Louise Burgaard (knæ) sad over og gør det igen i morgen mod Spanien, der bliver en langt mere bidsk modstander i Aarhus, end tjekkerne var i Holstebro.

Rikke tjekker ind
Rikke Poulsen er i gang med en imponerende overtagelsesforretning i målet. Sidste år ved EM var hun med som reserve og 17. spiller - men måtte nøjes med at sidde på tilskuerrækkerne slutrunden ud.

Hun blev aldrig kaldt ind. I år ligner hun efter sidste weekends anden kamp mod Rumænien og den mod Tjekkiet i dag mere og keeperen, der tjekker ind som første-målvogter for Danmark, når det går løs i Serbien næste weekend.

Hun tog, hvad hun skulle i en kamp, hvor Ann Grete Nørgaard blev dansk topscorer med syv scoringer i sejren på 34-21 efter 17-9 ved pausen.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere