Pyt og pigerne fik klaps i sidste test

Stort dansk nederlag til Spanien i Aarhus, inden det går løs ved VM næste weekend i Serbien – Mette Gravholt ude efter slag på hoften

Danmark og Kristina Kristiansen fik ørene i den spanske maskine. (Foto: Rasmus Baaner)
Danmark og Kristina Kristiansen fik ørene i den spanske maskine. (Foto: Rasmus Baaner)

AARHUS (Ekstra Bladet): De danske jenter fik i dén grad kærligheden at føle i den sidste test inden VM, da et spansk kvindskab med bøfferne skruet rigtigt på – og viljen til at bruge dem – holdt de rød-hvide i et jerngreb gennem store dele af kampen i Aarhus og vandt 29-23.

Jan Pytlicks disciple fik aldrig for alvor løst opgaven med at gennemtrænge den offensive iberiske mur, og samtidig var kontrafasen stort set ikke-eksisterende al den stund, at de spanske gæster i alt for mange tilfælde fik afsluttet deres angreb – ofte med scoringer…

Danmark kom bagud 0-3, sled sig i front 4-3 og holdt trit med spanierne de første 20 minutter, hvor stillingen var 12-11 til hjemmeholdet i den aarhusianske arena, hvor der var langt fra at være udsolgt – som det ellers har været vanen de sidste mange, mange sæsoner.

Se også: Gravholt ikke alvorligt skadet

De spanske kvinder løb afgørende fra danskerne i de sidste syv-otte minutter inden pausen, hvor 12-13 blev forvandlet til 13-18 ved pausen. Efter en kort dansk opblomstring i anden halvlegs start, skruede spanierne igen bissen på og førte midtvejs i anden halvleg med ni scoringer mod et dansk hold, hvor det lignede udsolgt på de fleste hylder.

Kampens helt store oplevelse var den tidligere portugiser, Alexandrina Barbosa, der fra alle positioner i den spanske offensiv kan sætte ind med et forrygende svæv, et helt igennem fornuftigt skud eller via sit fremragende overblik spille hvem som helst af sine kolleger fri til åbne chancer.

Se også: 'Mulle' trods dansk storsejr: Der gik lidt lal i den

Mette Gravholt blev skadet midtvejs i første halvleg, og det så ildevarslende ud, da hun længe lå og led på gulvet, inden hun blev hjulpet ud af hallen. Men de første meldinger går på, at stregspilleren ’blot’ har fået et kraftigt slag på hoften og dermed ikke er i fare for at misse VM.

De danske kvinder har nu nogle fridage, inden turen torsdag morgen går til Beograd og dagen efter til Nis, hvor første kamp mod Kina spilles lørdag kl. 20.15.

0 kommentarer
Vis kommentarer