BSV's brandslukker fik øjeblikkelig succes

Svenske Per Carlén kom, så og sejrede i sin første kamp som træner for Bjerringbro/Silkeborg

Per Carlén fik sin første sejr som BSV-træner. (Arkivfoto: Getty)
Per Carlén fik sin første sejr som BSV-træner. (Arkivfoto: Getty)

Bjerringbro Silkeborg har fundet sin brandslukker, og han slog til med det samme i 30-23-sejren over SønderjyskE.

Svenske Per Carlén kom, så og sejrede, da midtjyderne med ligaens næststørste budget efter et miserabelt efterår og fyring af trænerduoen, Claus Uhrenholt og Bo Tholstrup, sprudlede og tilføjede efterårets store overraskelse fra SønderjyskE sæsonens kun andet nederlag.

Se også: BSV ansætter svensk legende

Der var i de første minutter intet, som tydede på, at den tidligere Flensburg- og Hamburg-træner ville få så flyvende start i jobbet som brandslukker.

Efter fem minutter var hjemmeholdet bagud med 5-1, men svarede anført af EM-aktuelle Mads Christiansen igen med otte mål i træk heraf fem på stribe af landsholdsbacken.

Derefter stod der BSV på resten af kampen.

Per Carlén valgte klogt at overlade ansvaret til ligaens største profil, nordmanden Kristian Kjelling, som fik lov at svinge taktstokken over det dyre, kriseramte mandskab.

Det betød, at Chris Jørgensen og klublegenden Mads Ø. Nielsen blev bænket i store dele af kampen, mens forsvarsklippen Kasper Nielsen også spillede med i angrebet.

Her scorede den nye islandske stregspiller Kári Kristjaán Kristjánsson som aldrig før i BSV-trøjen med i alt fem mål.

Selv om Per Carlén kun har trænet to gange med holdet, valgte han straks at rive op i de vante vaner for at give holdet en ny tro på fremtiden.

Det må have bekymret bl. a. Aalborgs trænerduo, Nikolaj Jacobsen og Morten Bjerre, som spionerede med henblik på deres indbyrdes opgør før jul.

Hjemmeholdet fik ekstra vind i sejlene af en velspillende Jannick Green i målet, og EM-kandidaten holdt med 23 redninger lige akkurat en redningsprocent på 50, så landstræner Ulrik Wilbeks udsendte, U 21-landstræner Claus Hansen kan kun fortælle godt nyt om BSV’s mange EM-kandidater.

Mads Christiansen blev kampens topscorer med 10 mål.

Se også: Ikke meget Kasper Klask

0 kommentarer
Vis kommentarer