Forfærdet Wilbek om skandalekamp: Ud over min fantasi

Århus Håndbold var involveret i en skandalekamp så vanvittig, at landstræner Ulrik Wilbek end ikke i sin fantasi ville kunne forestille sig noget lignende

Team Århus fik bogstavelig talt tæsk, da de røg ud af EHF Cup'en til makedonske HC Zomimak søndag. Det, der foregik på banen, var så tæt på rendyrket vold, man kan komme i en håndboldkamp.

Det fik tirsdag aarhusianerne til at lægge et indlæg på klubbens hjemmeside, hvor træner Erik Veje Rasmussen var rødglødende af raseri over behandlingen. Samtidig lagde man o gså et klip på Youtube, hvor man viste et sammendrag af de voldelige episoder, der var i kampen, og hvor det aserbajdsjanske dommerpar vendte det blinde øje til. Du kan se klippet i toppen af artiklen.

Se også: Danskere klager over Balkan-rædsler

Det danske herrelandsholds træner, Ulrik Wilbek, har også set videoen, og han har set noget, han end ikke i sin fantasi kunne forestille sig. Så langt ude var begivenhederne i Makedonien. Så grumme var angrebene fra de makedonske spillere, og så passiv var dommernes ageren.

- De bevidste slag omkring hoved og hals - det er jo ganske forfærdeligt. En ting er at dommerne ikke dømmer noget i situationerne, noget andet er, at makedonerne kan spille sådan. Det kan Århus jo ikke bare gøre. Jeg har aldrig selv oplevet noget lignende. Jeg har da følt mig en smule snydt engang imellem, men jeg har end ikke fantasi til at forestille mig, at man kan spille sådan, siger Ulrik Wilbek til Ekstra Bladet.

Se også: Se det voldsomme klip: Derfor raser Århus HåndboldSe også: Erik Veje amok efter nederlag: Svindel, til grin og brutalt

Den danske landstræner og sportschef i DHF har ellers oplevet sit i et langt liv i håndbold, men dét han så i weekendens kamp, var noget, han troede sporten var sluppet af med.

- Ingen af os har oplevet det her i rigtig mange år. Derfor skal der også gøres noget. Det er jo ødelæggende for sporten, siger Wilbek, der afventer at Århus Håndbold laver en officiel klage til EHF.

Fire røde kort til samme spiller
Erik Veje Rasmussen sagde tirsdag, at det makedonske hold burde have fået minimum 10 røde kort. Ulrik Wilbek er enig og må næsten i afmagt grine af, hvor ekstremt det hele var.

- Den tredje makendonske forsvarsspiller i højre side skulle have haft fire røde kort. Jeg har aldrig oplevet noget tilnærmelsesvis tæt på det her, siger Wilbek, der også langer ud efter dommerne, der bare så til.

Men der er en person, som ifølge Wilbek aldrig mere bør sidde i sit job. Den kontrollant fra EHF, der skulle sørge for, at alt gik som det skulle.

- Der er også en meget alvorlig sag i forhold til ham, der er kontrollant. Jeg vil gerne have navn og nationalitet - ja nærmest adresse - på den person, for han kan ikke sidde i den position mere. Enhver kan se, at det ikke er rimeligt, hvad der foregår, og det skal han jo stoppe, siger Wilbek.

Tirsdag kom det frem, at EHF ville kigge på sagen, men Århus skal lave en klage, før DHF kan gå ind i sagen og støtte op om klagen. Århus Håndbold havde vundet den første kamp på hjemmebanen med 29-26, men tabte i Makedonien med 33-24.

Se også: Udskældt EHF-official har gjort det førSe også: Aarhus-skandale i Makedonien undersøges af EHF

0 kommentarer
Vis kommentarer