Ragnarok inden skandalekamp: Vi måtte sove med jakker på

Henrik Hansen og co. grinede af den surrealistiske oplevelse i en makedonsk hal på vej hjem til Danmark

Da de første 30 minutter af weekendens EHF Cup-kamp mellem RK Strumica Zomimak og Århus Håndbold var overstået, sad de danske spillere i omklædningsrummet og kiggede på hinanden.

Frustration.

Danskerne var bagud 18-13 efter at have vundet det første opgør i Danmark med tre mål. Så muligheden for at gå videre var stadig til stede. Og det var da heller ikke det foreløbige resultat, der fik spillere og trænere til at ryste på hovederne.

- Jeg sad selv dernede i omklædningsrummet og tænkte over spillet. Jeg havde i løbet af 1. halvleg fået to tynde to-minutters-udvisninger. Samtidig lå deres spillere ned, hver gang de havde scoret for at få tiden til at gå - og sådan nogle ting. Det var helt ekstremt, siger en af holdets store profiler, Henrik Hansen, til Ekstra Bladet.

Se også: Arrogante makedonere: Dansk tudefjæsSe også: Håndboldslagsmål fortsætter: Erik Veje griner ad makedoner

Han var blandt de mest udsatte i den ekstremt voldelige kamp, hvor de danske spillere igen og igen blev tacklet i hoved- og halshøjde, så de faldt til jorden. Og kun få gange fik de fri- eller straffekast.

- Det var en Europa Cup-kamp med gang i den. Hallen var fyldt, og der var virkelig tryk på. Det kan være svært at sige i løbet af kampen, at det er så hårdt. Jo, jeg fik nogle slag. Men jeg lagde ikke mærke til de andre, og når bolden var tabt, handlede det jo om at vende om og komme videre.

Se også: Danskere klager over Balkan-rædslerSe også: Erik Veje amok efter nederlag: Svindel, til grin og brutalt

- Men vi har efterfølgende set tv-klippet, og efter at have set de andre ting, der skete. Jamen, mange af de episoder hører jo ingen steder hjemme ...! kommer det apatisk fra den tidligere landsholdsspiller.

Se klippet herunder: Så brutalt blev snydt Århus snydtÅrhus Håndbolds direktør Henrik Lundorff sagde tidligere på onsdagen til Ekstra Bladet, at man vil sende en klage til det europæiske håndboldforbund. Og det bakkes op af spillerne.

- Det er vigtigt, at der sættes fokus på det. Heldigvis havde vi tv-klippet med hjem, og det kan forhåbentlig skabe noget fokus og debat. Det er snart mange år siden, det var en tendens med hårdt spil og ringe kendelser på Balkan. Men det ser ud til, at det ikke er forsvundet helt, siger Henrik Hansen.

- Allerede på vej hjem begyndte vi at grine af det. Og hele historien er sjov at tænke tilbage på. Det hele ramlede. Hold da kæft. Det er lige til at ryste på hovedet af, siger han og begynder at tale om hele opholdet i det lille, indeklemte land.

Se også: Forfærdet Wilbek om skandalekamp: Ud over min fantasi

- De påstod efter den første kamp, at de følte sig dårligt behandlet. Dernede begyndte de ret sent aftenen inden kampen at spille høj musik til klokken halv to. De slukkede for varmen, så vi måtte sove med jakker på. Og maden ... Ja, pastaen var halvkogt, og til den fik vi noget makedonsk ketchup. Nogen gourmetoplevelse var det ikke, siger han.

Én af kardinalpunkterne fra dansk side er det aserbajdsjanske dommerpar.

- Jeg har ikke noget imod, at der gåes til vaflerne. Specielt i Europa Cup-kampe. Der må gerne skrues lidt op. Men der var ingen linje fra dommerne. Jeg selv fik to tynde udvisninger i 1. halvleg, så jeg turde ikke tackle igennem. Jeg kunne mærke, at det automatisk lagde en dæmper på mit spil.

- Jeg har tidligere oplevet kampe med dårlige linjer. Men så har det i det mindste været ens for begge hold. Sådan var det slet ikke her. Vi havde talt om, at vi nok ville få det svært, og at vi ikke skulle sige noget til dommerne, for så ville de have en undskyldning for at smide os ud for brok. Vi skulle jo have været i overtal stort set hele kampen. Så havde det godt nok været en anden affære, siger han.

Se også: Udskældt EHF-official har gjort det før

HC Zomimak-M – Århus Håndbold 33-24 (18-13), første kamp var endt 29-26 til Århus.

Målscorere for Århus Håndbold:

Rune Ohm 9, Nikolaj Veje 4, Mads Lind 3, Jannick Mazur 3, Henrik Hansen 2, Mikkel Saad 2 og Nicolaj Schytt 1.

Udvisninger:

HC Zomimak-M 5

Århus Håndbold 3

Tilskuere 2500

0 kommentarer
Vis kommentarer