Arrogante makedonere: Dansk tudefjæs

Sportschefen i RK Strumica Zomimak giver ikke fem flade makedonske denarer for Århus Håndbolds klynk og jammer

Mr. Sashko Brandevski. Sportsdirektør i den makedonske klub. (Foto: RK Strumica Zomimak)
Mr. Sashko Brandevski. Sportsdirektør i den makedonske klub. (Foto: RK Strumica Zomimak)

Slatne karklude, bovlamme bønder og jammerkommoder!

Egon Olsens udødelige skældsord synes at runge over Sportska Sala Park i byen Strumica i den sydlige del af Makedonien.

Her troner sportsdirektør Sashko Brandevski i sit træningstøj, der synes godt spændt rundt om en trind krop. Og den efterhånden bedagede leder har bestemt ikke meget til overs for den delegation af danskere, der i weekenden havde forvildet sig til byen for at spille returkamp i EHF Cup'en.

Makedonerne vandt med ni mål og bankede Århus Håndbold ud af turneringen. Men det skete i en hårdtspillet affære, hvor danskerne efterfølgende følte sig tæsket ud af opgøret, mens dommerne passivt lod stå til.

- Der skete ingenting i kampen. Danskerne er bare frustrerede over nederlaget, siger Mr. Brandevski, da det lykkes Ekstra Bladet at fange ham på en nogenlunde sikker telefonlinje.

Se de danske spillere få bank i MakedonienMed til at oversætte har han en tolk, der i fin stil forsøger at oversætte fra engelsk til makedonsk. Det går ikke perfekt - men bedre end forventet.

- Jeg forstår slet ikke den kritik, der kommer fra den danske klub. Efter min vurdering var dommerne perfekte, lyder det tæt på arrogante svar fra Brandevski, så man ikke kan undgå at forestille sig, at han står med korslagte arme, lukkede øjne og nedadgående mundvige.

Danskerne er bare skuffede
Brandevski giver til gengæld igen og hævder, at danskerne ikke har noget at brokke sig over.

- Dommerne i den første kamp var langt dårligere. Jeg forstår ikke kritikken, gentager sportsdirektøren afvisende.

Han afviser at have set YouTube-klippet, Århus Håndbold tirsdag smed online, hvor seerne i løbet af godt tre minutter kan se en stribe situationer, hvor de makedonske værter tæskede løs på de danske spillere, så blandt andet landstræner Ulrik Wilbek efterfølgende har hævdet, at han aldrig har set noget lignende.

- De er bare skuffede. Jeg tror, de undervurderede os. Danskerne troede bare ikke, at vi makedonere kunne spille andet end volleyball, siger Mr. Brandevski og hoster et grin af sted i baggrunden, mens tolken forsøger at gøre sit arbejde med et slidt engelsk.

Se også: Forfærdet Wilbek om skandalekamp: Ud over min fantasiSe også: Danskere klager over Balkan-rædsler

Den danske klubs direktør, Henrik Lundorff, bekræftede tidligere onsdag, at man har i sinde at sende en klage til det europæiske håndboldforbund, EHF, velvidende, at det ikke nødvendigvis kaster noget brugbart af sig.

- Erik (Veje Rasmussen, cheftræner, red.) og jeg har været i dialog - og med spillerne også om hvordan det skulle håndteres. Og vi har egentlig ikke været i tvivl om, at vi ikke kunne sidde det overhørig, siger han.

- Vi er realistiske og forventer ikke, at kampen kan spilles om. Men vi håber på og regner med, at det skaber noget omtale, der kan være med til at sikre, at det ikke kommer til at ske igen.

Se også: Udskældt EHF-official har gjort det før

0 kommentarer
Vis kommentarer