Enige landstrænere: Mere jævnbyrdigt VM end længe

Toppen er blevet tættere i international kvindehåndbold, og en række nationer bejler nu til VM-medaljer

Norge og Montenegro, der mødtes i finalen ved både OL i London og sidste års EM i Serbien, er også topfavoritterne ved det forestående VM i kvindehåndbold, men konkurrencen bliver hård.

En række landstrænere vurderer, at feltet denne gang er tættere og mere jævnbyrdigt end længe.

- Der er sket et skred. Der er mange hold, der er så gode, at de kan være med, og det kommer til at afhænge af dagen, når vi kommer til 1/8-finalerne.

- Nummer fire i en pulje kan godt slå nummer et i en anden. Så stor er jævnbyrdigheden, siger Morten Soubak.

Han er landstræner for det brasilianske landshold, der er i Danmarks pulje, og som bliver en af danskernes hårdeste konkurrenter til puljesejren.

Ikke én favorit
- Ved tidligere VM kunne vi godt tillade os at sige på forhånd, at der var nogle hold, der ville tage medaljer, og det har holdt stik i en lang periode. Nu er det noget andet, mener Morten Soubak.

Se også: Tysk landstræner: Danmark kan overraske ved VM

Hollands Henk Groener synes også, at toppen ser bredere ud end normalt.

- Jeg mener ikke, at der er én favorit i dette mesterskab, selv om Tordenskjolds soldater vil spille en vigtig rolle. Der er en gruppe af lande, der kan gå hele vejen. Også Danmark kan tælles med der, mener han.

I Tyskland er danske Heine Jensen ved at føre et nyt tysk landshold tilbage mod verdenstoppen.

Brasilien vækker respekt
Han tror umiddelbart mest på Norge og Montenegro, men andre vil presse sig på.

- Frankrig har et meget variabelt hold, der har spillet sammen i lang tid. De har mange forsvarsformationer og er fysisk stærke. De har dog fået en ny træner, og det er den ubekendte faktor, siger Heine Jensen.

- Morten Soubak har også et spændende hold i Brasilien. De var gode ved VM i 2011, og spørgsmålet er nu, om han er kommet et skridt videre, eller om de er ved at bygge op til OL på hjemmebane i 2016, siger Heine Jensen.

Brasilien vækker også stor respekt hos Danmarks landstræner Jan Pytlick.

- Det her VM er spændende, fordi der er mange hold, der kan nå langt. To af holdene i vores pulje, Serbien og Brasilien, kan slutte i top-4. Spanien kan helt klart også, og sådan kan jeg blive ved, siger Pytlick.

VM starter i aften, når Serbien spiller åbningskamp mod Japan.

0 kommentarer
Vis kommentarer