Brasiliens dansker: Vi er ikke VM-favoritter

Brasiliens danske landstræner har svært ved at forstå, at Brasilien bliver udpeget som hed guld-favorit

Danskeren Morten Soubak står i spidsen for de brasilianske håndbioldkvinder. (Foto: Lars Poulsen)
Danskeren Morten Soubak står i spidsen for de brasilianske håndbioldkvinder. (Foto: Lars Poulsen)

NIS (ekstrabladet.dk):

- Jeg vil ikke snakke os ned. Jeg vil sådan set heller ikke snakke os til siden – eller op og ned. Jeg vil bare tilmelde mig det der samlede kor af håndbold-sagkyndige folk, der siger, det er svært at pege på et hold, der kommer med så store en styrke, at det MÅ blive dem der vinder VM. For det er rigtig svært, synes jeg.

’Jeg’ er i denne sammenhæng Brasiliens danske landstræner Morten Soubak, der med Virum-, GOG- og FCK-fortiden - blandt andet – har udmærket styr på den danske modstander, han skal krydse klinger med i VM-gruppespillets femte og afsluttende kamp.

Se også: Nu er Pytlicks nissebande VM-klar

- Men jeg synes, vi i Brasilien de sidste år har vist, at nu kan vi også være med deroppe, hvor det er sjovt. Strukturen for denne turnering er jo bare den, at hvis man går videre fra gruppespillet, så er det knald eller fald fra ottendedelsfinalerne og frem. Og når du kigger på gruppe A og B, der parres i knockout-fasen, så må man være klar over, at uanset hvordan, vi placerer os, så krydser vi med nogle svære modstandere, pointerer Morten Soubak.

Jan Pytlick og flere landstræner-kolleger placerer netop de brasilianske opkomlinge helt i top af favoritfeltet i et meget åbent VM.

Se også: Danmarks konkurrenter slider sig til sejr i VM-åbner

- Er der favoritter? Jamen, det er der i mine øjne ikke umiddelbart. Montenegro ser måske stærke ud styrkemæssigt på mange fronter – vi kan snakke fysisk, rutine og gode oplevelser ved EM, OL og klubmæssigt i Champions League – men vi har ikke tabt til Montenegro, siger Morten Soubak.

- Jeg håber, vi kan fortsætte det gode arbejde, vi har lavet. Velvidende, at vi er med på de samme vilkår som de andre, men favoritværdighed… Den har jeg svært ved at se, den skulle tilhøre Brasilien.

Se også: Så skør er håndbold på Balkan

Hvad er jeres målsætning ved VM?

- Jamen, vi vil gerne prøve at gøre det bedre end ved VM på hjemmebane i 2011, og vi ved udmærket, at det bliver svært. Dengang blev vi nummer fem – så for at indfri målet, skal vi jo i en semifinale… Altså…

0 kommentarer
Vis kommentarer