Playmaker-babe: Har Kina virkelig et system?

Danmarks playmaker, Kristina Kristiansen, glæder sig til at møde Kina, der spiller helt anderledes håndbold

Kristina Kristiansen ser frem til mødet med Kina, der spiller en anderledes form for håndbold. (Foto: AP)
Kristina Kristiansen ser frem til mødet med Kina, der spiller en anderledes form for håndbold. (Foto: AP)

Når de danske håndboldkvinder i aften lidt før klokken 22 forlader banen efter VM-premieren mod Kina, skal de have to point og meget gerne en god oplevelse med ud i omklædningsrummet.

Danmark har slået Kina i samtlige af de hidtidige 16 indbyrdes møder, men selv om det altså ikke er en helt ukendt modstander, er kinesernes spillestil noget anderledes, end de danske spillere er vant til at møde.

Se også: Dansk stjerne melder sig klar til VM

- Vi har set lidt video på dem, og det er et spændende hold. De spiller sådan bombombom, og så er der pludselig en, der er igennem. Man tænker: Er det virkelig et system, lyder det fra en forundret Kristina Kristiansen.

Hun fik en hovedrolle sidst, de to hold stod over for hinanden i en testkamp for mere end fire år siden.

Se også: Medaljetørke motiverer danske VM-profiler

Kristina Kristiansen lavede 11 mål i Danmarks 38-19-sejr, men det har den lille playmaker ikke selv nogen erindring om. Hun ser bare frem til at prøve kræfter med en anden håndboldkultur.

- Jeg glæder mig faktisk til at møde dem, for det er noget spændende håndbold, de spiller.

- Når vi møder Norge, Sverige og Frankrig, så spiller de mere eller mindre ligesom os. Kineserne løber bare, og så ved de, at bolden kommer. Det er lidt imponerende, siger hun.

Se også: Danmarks konkurrenter slider sig til sejr i VM-åbner

Kristiansen slår dog samtidig fast, at kineserne altså ikke er verdensmestre, og hun regner - som de fleste andre - med en dansk åbningssejr.

- Vi er i superform og er, hvor vi skal være, så jeg tror, at det er os, der kommer til at løbe med dem. Vi vil gerne have de nemme mål på kontra, og så kan vi jo skifte ud, når vi bliver trætte, lyder planen fra Kristina Kristiansen.

Kampen mellem Danmark og Kina spilles fra klokken 20.15.

0 kommentarer
Vis kommentarer