Mulle knokler med mullerne før Kina-kamp

- Pigerne skal have tændt musklerne, forklarer Jan Pytlick om grunden til, at spillerne starter kampdagen med at hive i vægtene

Foto: Lars Poulsen
Foto: Lars Poulsen

NIS (ekstrabladet.dk): Så gik man jo her og troede, at en kampdag var lig med fred, fryd og lutter fordragelighed, en enkelt brunkage, et taktikmøde og en solid ’mormor’ frem mod kampstart – men næ nej!

Klokken 11 relativt sharp indtog De jernhårde Babies Sportski Centar Cair godt og vel ni timer før startfløjt mod kineserne.

Se også: Konkurrenterne: Sådan går det Danmark ved VM

Ikke til en lusket luntetur – men til jernhård omgang med håndvægte, stramme elastikker og vægtstænger med en vis tyngde. Motionscykler, gymnastik og fysioterapeutiske konsultationer med Birte Andersen.

- Det handler om at få tændt musklerne, lyder Jan Pytlicks forklaring

- Men jeg skal skynde mig at sige, at det ikke er noget, jeg har den ringeste forstand på overhovedet. Det er klogere folk end jeg, der ved den slags, men jeg tror på det, når den nyeste forskning siger, at det her er vejen frem i håndbold, tilføjer landstræneren.

Se også: Dansk stregspiller: Vores bredde imponerer i udlandet

Der er lagt et nøje program for hhv. kampdag et, to og tre pænt farveprintet ud på A4-ark, som Maria Fisker, Kristina Kristiansen, Mette Gravholt med flere lige kan konsultere, før det begiver sig videre på færden til den næste udfordring.

Man kan roligt sige, at ’Mulle’ får arbejdet med ’mullerne’!

Så kunne man forestille sig, at sen formiddagstræning på en kampdag kun finder sted, fordi Danmark i aften møder Kina, i morgen Japan og tirsdag Algeriet – alle ’nemme’ modstandere på papiret. Mens der bliver ladet helt anderledes op til storkampene mod Serbien og Brasilien.

Se også: Dansk stjerne melder sig klar til VM

- Jeg forestiller mig bestemt, vi følger dette program også på de to sidste kampdage. Det handler ikke om modstanderne og deres styrke – det handler udelukkende om os selv, siger Jan Pytlick.

Og om at få tændt musklerne!

0 kommentarer
Vis kommentarer