Dansk stjerne melder sig klar til VM

- Vi er unge og ved godt, vi kommer til at lave nogle fejl, men vi har gejst og lyst, og det vinder vi på i det lange løb, siger Louise Burgaard, der er klar til at åbne VM

Foto: Lars Poulsen
Foto: Lars Poulsen

NIS (ekstrabladet.dk): Den håndboldtossede del af nationen kan ånde lettet op! Louise Burgaard er klar til at lade venstrelabben lyne fra og med i aften, når kvindelandsholdet åbner VM med kampen mod Kina.

- Jeg har det godt, siger Viborg-bomberen, der har været på Skåne-program en stiv uge nu på grund af et overbelastet højre knæ.

Se også: Medaljetørke motiverer danske VM-profiler

- Det er mit springben, så jeg har aflastet så meget, jeg kunne, og jeg har faktisk ikke kunnet gøre mere. Det knæ er så klar, som det kan blive, siger den 21-årige bagspiller fortrøstningsfuld.

- Det er en overbelastningsskade, og det er ret nyt for mig. Det har jeg faktisk aldrig prøvet før.

- Jeg kan spille 100 procent i kampe, og så må vi se, hvor meget jeg er i stand til på hviledagene. Jeg håber ikke, det kommer til at irritere mig undervejs. Men det er lidt svært at sige, konstaterer Louise Burgaard, der her til aften blev testet i en ydmyg sportshal i Nis – og bestod uden anmærkninger.

Se også: Pytlick: Vi står godt rustet ved VM

- Jeg er overhovedet ikke bekymret. Jeg spiller! Sådan er det, siger hun og griner.

Hun er så VM-klar, som hun kan blive. Og drømmene flyver højt.

- Jeg tror, vi spiller med om et eller andet. Det er jeg sikker på, vi kan. Jeg har en rigtig god fornemmelse. Vi har lavet en behersket målsætning, men vi har selv sat vores værdier op.

Se også: Brasiliens dansker: Vi er ikke VM-favoritter

- Vi ser fremad med den følelse, at vi er den her homogene trup, hvor spillerne indbyrdes har stor tiltro til hinanden. Vi ved sgu godt, at vi er unge og kommer til at lave fejl, men vi har gejst og lyst til håndbold på en anden måde. Det kommer vi til at vinde på langt hen ad vejen, siger Louise Burgaard.

- Sidste år var det så nyt, at vi tænkte: Hvad er det egentlig, vi står for. Nu har vi mere selvtillid og kan sige: Det er det her, vi står for – det er det, vi kan.

0 kommentarer
Vis kommentarer