Skadet AG: - Jeg frøs, så tænderne klaprede

Venstrefløjen slap billigt fra sit ankelvrid, da hun blev torpederet af indskiftet kineser – misser formentlig kun kampen mod Japan i aften

Ann Grete Nørgaard har fået en rigtig ærgerlig start på VM. (Foto: Lars Poulsen)
Ann Grete Nørgaard har fået en rigtig ærgerlig start på VM. (Foto: Lars Poulsen)

NIS (ekstrabladet.dk): Det lignede næsten forstadiet til en royal begravelse, da Jan Pytlick og Ulrik Kirkely – der iført tophue uden problemer kunne have givet den som serbiske taxi-chauffører - i den store VW materialevogn kom rullende op foran den alt andet end mondæne Miroslav Antic-hal i Nis’udkant.

Ann Grete Nørgaard kom samtidig i taxi sammen med holdleder Inge Märcher for at møde pressen, og det lignede set-up’et til beretningen om en forfærdelig skade – og VM-slut for den danske fløjspiller.

Men bulletinerne var helt anderledes positive: Ann Grete Nørgaard har forstuvet venstre ankel, kampen i aften mod Japan bliver uden hende, and that’s it.

Se også: Øv - AG ude mod Japan

- Jeg løber i kontra, og i det, jeg i fuld fart passerer den kinesiske bænk, løber en af deres spillere på banen. Jeg træder på hendes fod, vrider helt rundt, så knogle møder knogle. Og det er det værste. Men hævelsen er ikke stor, og hvis det havde været en semifinale, kunne jeg godt have spillet i aften, siger Ann Grete Nørgaard.

- Jeg blev bare irriteret. Vi har trænet frem mod det her hele efteråret, og så sker noget så åndssvagt allerede efter 17 minutter af den første kamp. Det er det, vi kalder træls i Jylland. Så er man sgu nødt til lige at banke knytnæverne i gulvet i ærgrelse, siger Ann Grete Nørgaard.

Hun blev efter behandling i hallen gelejdet ud i omklædningsrummet, hvor hun blev påmonteret et såkaldt ’game ready’ aggregat med plastpose, is, vand og det hele, og så lå hun der og isede ned i en stiv time.

Se også: AG’s VM-skæbne afgøres i formiddag

- Det er effektivt, og det er rasende koldt. Jeg satte mig på et håndklæde med jakke på og op ad en radiator skruet helt op på max, og alligevel sad jeg og frøs, så tænderne klaprede, fortæller ’ AG on the rocks’.

- Men det er mega-effektivt, for der er stort set ingen hævelse nu. Problemet kan blive, at sådan et vrid kan irritere akillessenen, og det skal jeg for alt i verden undgå. Derfor står jeg over i aften – men Algeriet… Dem vil jeg altså spille imod, siger den stædige Viborg-pige.

VM er reddet.

Se også: Pytlick: Skadet Nørgaard er snart klar igen

- Hvis jeg havde været nervøs for, jeg ikke kunne spille mere, så havde jeg ikke stået her nu. Hvis der er revet et ledbånd over, så er det ikke værre, end det kan tapes.

- Øv, det er bare så irriterende. Men shit happens. Jeg kunne jo godt mærke, at det var okay seriøst, så Kina-kampen i hvert fald røg. Jeg havde håbet, jeg kunne spille i dag, men jeg kan også godt mærke, at det er nok bedst at passe på, siger Ann Grete Nørgaard.

0 kommentarer
Vis kommentarer