Anja slagter Wilbek

På direkte tv slagtede TV2's ekspertkommentator Anja Andersen sin tidligere træner Ulrik Wilbek

Anja Andersen fungerer som ekspert for TV2 under kvindernes VM (Foto: Lars Poulsen)
Anja Andersen fungerer som ekspert for TV2 under kvindernes VM (Foto: Lars Poulsen)

- Jeg har haft to trænere i min karriere. Den ene var fra Norge, Frode Kyvåg, og den anden var Ulrik Wilbek på landsholdet. Jeg glædede mig altid til at spille håndbold, når det var med Frode, og det var lige omvendt med landsholdet, sagde Anja Andersen.

Årsagen til kommentaren direkte på TV2 var, at man lige havde set et tv-klip fra VM i 1997, hvor Ulrik Wilbek kritiserede hende på åben skærm.

- Der var altid meget fokus på, hvad der ikke var godt. Det gjorde, at jeg var meget bange og nervøs, når jeg var afsted med Danmark, fortsatte Anja Andersen, der både i dagens Jyllands Posten og BT uddyber kritikken over for sin tidligere træner på kvindelandsholdet.

Janne Kolling og Camilla Andersen - to markante profiler på det kvindehold, der vandt alle danskeres hjerter. De jernhårde ladies! (Foto: Mads Madsen og Lars Poulsen) Sport og Spil 20 år siden: Da de jernhårde ladies blev fødtSe også: Anne Dorthe Tanderup: Ulige kamp mod Anja

- På landsholdet var jeg aldrig rigtig glad. Der var altid en eller anden konflikt. Jeg glædede mig altid til at se de andre på landsholdet, som virkelig var gode holdkammerater. Men jeg havde altid et anstrengt forhold til Ulrik Wilbek, hvilket gjorde, at min glæde ved håndbold aldrig var stor, når jeg stillede op for Danmark. Det var hårdt at elske håndbold så meget, men ikke føle glæde ved det, siger Anja Andersen til Jyllands-Posten.

Hun var verdens bedste spiller, men alligevel var det en evig kamp mellem glæden ved håndbold og så den manglende glæde ved landsholdet. Flere gange overvejede hun stoppet på landsholdet, men hver gang var det Bækkelaget-træner Frode Kyvåg, der samlede Anja op.

Overfor BT siger Ulrik Wilbek, at det er over 17 år siden, han trænede Anja Andersen, og at han derfor ikke har noget kommentarer.

I dag har Anja droppet håndbold som det vigtigste i hverdagen. I stedet hygger hun sig med at træne DHG Odenses 2. divisionshold. For tiden er hun dog i Serbien som ekspert på kvinde-VM for TV2.

Janne Kolling og Camilla Andersen - to markante profiler på det kvindehold, der vandt alle danskeres hjerter. De jernhårde ladies! (Foto: Mads Madsen og Lars Poulsen) Sport og Spil 20 år siden: Da de jernhårde ladies blev født

1 af 2 Anja Andersen og Ulrik Wilbek under OL i 1996 i Atlanta (Foto: Ole Steen)
2 af 2 Anja Andersen fungerer som ekspert for TV2 under kvindernes VM (Foto: Lars Poulsen)
0 kommentarer
Vis kommentarer