Brasilien tæver værtsnationen i Danmarks VM-gruppe

Stor skalp til den danske landstræner for Brasilien, der slog Serbien – og sled hård på holdet, Danmark skal møde i morgen aften

Dansk-brasiliansk jubel på sidelinjen. Træner Morten Soubak og et par spillere i triumf. (Foto: Lars Poulsen)
Dansk-brasiliansk jubel på sidelinjen. Træner Morten Soubak og et par spillere i triumf. (Foto: Lars Poulsen)

NIS (Ekstra Bladet): Hold da helt kæft! Endelig en håndboldkamp i tredje runde af VM efter en parade af målorgier mellem overkvinder og slagtekvæg tilsat lidt asiatisk drilleri.

Sport på højt niveau lever af jævnbyrdige duellanter matchet hårdest muligt og vild gang i den på lægterne, og begge dele var i den grad til stede, da Danmarks to sidste modstandere i den indledende gruppe – Brasilien og Serbien – ramlede sammen her til aften i Sportski Centar Cair i Nis.

Det blev lige præcis så forrygende, som alle havde håbet på i en fyldt hal med masser af strakte arme, hænder på hjerter og total puls på parketten – vilde jubelbrøl og dybe udbrud af ærgrelse fra de serbiske tilskuere, der sandt for dyden gør, hvad de kan for at piske pigerne frem over det blå VM-gulv i en hjerneflænsende kakafoni af piften og ’Serbia’-råb fra målende til målende.

Men det hjalp alt sammen ikke til sidst. Brasilien med en forrygende Mayssa Pessoa mellem stængerne og den ene mirakel-redning efter den anden vandt 25-23 efter en hæsblæsende afslutning – og for en gangs skyld var der vist ingen, der kunne være i tvivl om rimeligheden i, at netop målvogteren blev kåret som kampens brasilianske spiller.

Entreprenante sambakvinder
En redningsprocent på 42 er mere end acceptabel...

 

Viborgs Sanja Damnjanovic startede inde og scorede tre i rap, da serberne i første halvleg gik i front 8-6. Men de entreprenante sambakvinder spiller flot angrebsspil og har mange tricks i ærmerne – og gik til pause foran 14-11 trods det, at man bestemt ikke kan beskylde dommerne for at favorisere dem, når det eksempelvis gjaldt udvisninger.

Sanja Damnjanovic blev delt serbisk topscorer med fire mål, mens Alexandra Nascimento og Eduarda Amorim delte værdigheden hos Brasilien med hver fem.

Hvis Danmark kan slå de trætte serbere i morgen aften, er andenpladsen som minimum hjemme – og dermed et langt lettere liv på jord i forhold til parringen i ottendedelsfinalen.

1 af 4 Brasiliens Amanda Andrade og Serbiens Dragana Cvijic løber om kap. (Foto: Lars Poulsen)
2 af 4 Serbiens Katarina Krpez og Dragana Cvijic forsøger at stoppe Brasiliens Ana Ridrigues. (Foto: Lars Poulsen)
3 af 4 Sanja Damnjanovic Serbien, som spiller i Viborg, fyrer løs. (Foto: Lars Poulsen)
4 af 4 Dansk-brasiliansk jubel på sidelinjen. Træner Morten Soubak og et par spillere i triumf. (Foto: Lars Poulsen)
0 kommentarer
Vis kommentarer