Efter VM-sensationen: Tid til en morfar

Jan Pytlick sov først klokken halv seks, og også hans spillere slæber rundt på søvnunderskud ved VM

Kristina Kristiansen og Louise Burgaard jubler efter sejren over Montenegro. Nu kan de to piger få tid til at hvile lidt sammen med resten af holdet, inden det går løs mod Tyskland i kvartfinalen. (Foto: Lars Poulsen)
Kristina Kristiansen og Louise Burgaard jubler efter sejren over Montenegro. Nu kan de to piger få tid til at hvile lidt sammen med resten af holdet, inden det går løs mod Tyskland i kvartfinalen. (Foto: Lars Poulsen)

Efter søndagens flotte sejr over Montenegro er det danske kvindelandshold i den sjældne situation, at spillerne har to kampfri dage i træk, inden Tyskland venter i VM-kvartfinalen på onsdag.

Men selv om spillelysten kun er vokset, er der dog også bred enighed om, at der er brug for at få udsovet. Danskerne spiller kun sene kampe ved dette VM, så det bliver som regel meget sent, inden spillerne falder til ro bagefter.

- Det er rigtig fint med to fridage, siger Marianne Bonde.

Se også: Pytlick afslører: Var måske stoppet

- Efter kampen i går var det svært at sove, så det er dejligt, at man lige har tid til at slappe lidt af i dag og få en morfar eller to, så vi er klar til i morgen, hvor vi kan begynde at forberede os på tyskerne, siger forsvarsprofilen fra København Håndbold.

Mens det har knebet med at få tilstrækkeligt med søvn, forsikrer spillerne, at formen er fin, og benene selv efter seks kampe stadig føles lette.

Danskerne drager nu fordel af, at spilletiden er blevet fordelt godt ud over spillerne i den brede og jævnbyrdige trup.

Se også: Toptræner undrer sig: Hvor er Pytlicks vildskab?

- Det virker, som om vi er friske. Vi får målt vores puls hver morgen, og jeg tror, at Allan Poulsen (fysioterapeut og altmuligmand, red.) er godt tilfreds. Vi er, hvor vi skal være, siger Susan Thorsgaard, der regner med at skulle se video i kommende dage.

- Vi kender intet til tyskerne, så det er godt, vi har en ekstra dag til at fordybe os i dem. Nu holder vi lidt fri i dag, og jeg vil nok bruge dagen på at se nogle af de andre kampe eller se video med tyskerne, siger stregspilleren.

Landstræner Jan Pytlick erkender, at det er helt nyt for ham at skulle udfylde to fridage ved en slutrunde.

Se også: Efter sensationen: Sådan når Danmark semifinalen Efter sensationen: Sådan når Danmark semifinalen

- Det har vi jo nærmest aldrig prøvet før. Men der er behov for at få hvilet ud. Klokken blev vist halv seks, inden jeg faldt i søvn, siger Pytlick.

- Nu slapper vi af i dag, men så skal vi også i gang i morgen. Man kan sammenligne det lidt med cykelryttere, der har hviledag. Nogle gange kan det være svært at få gang i benene dagen derpå, lyder det fra landstræneren.

Danmark møder Tyskland i kvartfinalen onsdag 20.15.

0 kommentarer
Vis kommentarer