Toptræner undrer sig: Hvor er Pytlicks vildskab?

Viborgtræner Christian Dalmose savner temperament og lederskab hos landstræner Jan Pytlick. Han vil have den 'gamle Pytlick' tilbage

Christian Dalmose mener ikke, at landstræneren tør prøve nok. (Foto: Claus Bonnerup)
Christian Dalmose mener ikke, at landstræneren tør prøve nok. (Foto: Claus Bonnerup)

Det varmer Christian Dalmoses håndboldhjerte, at Danmark søndag kunne slå de forsvarende Europamestre fra Montenegro på en dag, hvor spillerne diskede op med 25 tekniske fejl. Men Viborgtræneren undrer sig samtidig over, hvor Pytlicks vildskab og temperament blev af i gyseren, der endte med en 22-21 sejr til Danmark.

- Det, der tidligere har kendetegnet Pytlick er hans temperament og vildskab. Det er det, der gør ham til en stærk leder. Men jeg synes ikke, han har vist meget af det under denne slutrunde. Først efter sejren i går, så vi noget af det, siger Christian Dalmose.

Se også: Pytlick om TV 2-kritik: - Det er det værste vrøvlSe også: Pytlick efter VM-gyser: Hvilken forløsning

- Jeg forstår ikke, hvorfor han ikke prøver noget mere. Hvorfor prøver han f.eks. ikke at dække offensivt? Og hvorfor er det spillerne, der styrer timeouten og ikke træneren? Der var til tider stor forvirring i går. Jeg mangler at se den gamle, temperamentsfulde Pytlick, der var en stærk leder. Pigerne har brug for at høre, hvor skabet skal stå, lyder kritikken.

Dalmose er dermed direkte uenig i den kritik, Anja Andersen tidligere har udtrykt.

- Hun mener, at Pytlick presser spillerne. Det er det værste vrøvl, jeg har hørt, siger han.

Se også: Anja: Danskerne mangler selvtillidSe også: Pytlick om TV 2-kritik: - Det er det værste vrøvl

Som på alle andre kampdage talte Christian Dalmose søndag i telefon med sine 'egne' spillere fra Viborg, Maria Fisker og Louise Burgaard. Sidstnævnte fik en afgørende rolle i slutfasen og blev dansk topscorer med seks mål.

- Når jeg taler med mine spillere bakker jeg selvfølgelig Jan op og kommer så med mine egne ting derudover: Med Burgaard talte jeg blandt andet om at holde fokus.

Se også: Louise Burgaard gik solo: Jeg gad bare ikke hjem

Se også: Efter sensationen: Sådan når Danmark semifinalen Efter sensationen: Sådan når Danmark semifinalen

Christian Dalmose rejser selv til Serbien på onsdag for at se de resterende kampe i VM slutrunden. Danmark møder Tyskland i kvartfinalen på onsdag.

- Den kamp vinder vi! Tyskland ligger godt til os, så jeg tror vinderchancen er 70-30 i vores favør, siger Viborgtræneren.

0 kommentarer
Vis kommentarer